Що чистять кетчупом - лайфхаки для дому / УНІАН

Пікантний томатний кетчуп - один з найпопулярніших і улюблених українцями соусів. Він ідеально підходить до м'ясних страв або картоплі фрі, і раніше ми говорили про те, як зробити кетчуп з помідорів на зиму. Однак, за допомогою кетчупу можна відмити пів квартири і навіть використовувати його як косметичний засіб.

Як почистити срібло кетчупом або додати блиск волоссю - читайте далі в матеріалі.

Як застосувати кетчуп в домашніх умовах для чищення каструль

Пригорілі каструлі - поширена проблема, з якою стикаються багато господинь. Звідси виникає питання - чим очистити згорілу каструлю з нержавійки або емалі. Поряд з популярними хімічними засобами і народними методами УНІАН пропонує використовувати кетчуп. Вам достатньо лише нанести його на проблемні ділянки кухонного начиння і залишити на ніч. Кислоти в складі кетчупу допоможуть бруду "відійти" від металу, а ви потім зможете легко відмити його звичайним миючим засобом.

Відео дня

Очищення міді від чорноти за допомогою кетчупу

Кухонне начиння з міді, а також будь-які предмети інтер'єру мають властивість швидко тьмяніти. Повернути їм колишній блиск нескладно - достатньо скористатися томатним соусом. Змастіть кетчупом мідні предмети і залиште на 10 хвилин. Потім візьміть мочалку і ретельно потріть виріб під проточною водою. 

Корисний лайфхак: якщо посипати кетчуп сіллю, то бруд буде зчищатися легше.

Як почистити срібло кетчупом - рекомендації

Так само, як і мідні, срібні прикраси і столові прилади можуть втратити привабливий зовнішній вигляд з часом. Неприємність цю теж можна виправити невеликою кількістю томатного соусу. Наповніть миску кетчупом, опустіть туди прикраси на 10-15 хвилин.

По закінченні зазначеного терміну дістаньте предмети і промийте їх під проточною водою, а для чищення важкодоступних місць використовуйте зубну щітку. Останній крок - висушити прикраси на рушнику.

Як швидко видалити іржу з металу кетчупом

Будь-які металеві предмети, якими ви користуєтеся регулярно, при неправильному поводженні можуть покритися іржею. Від неї необхідно позбавлятися - в цьому знову допоможе універсальний томатний соус. 

Нанесіть кетчуп на ділянку, покриту іржею, і залиште на 30 хвилин. Після цього вам слід ретельно промити інвентар під проточною водою, використовуючи жорстку щітку. Висушіть металевий предмет природним чином і змастіть вазеліном або маслом.

Кетчуп для волосся і обличчя - варіанти застосування

Густий томатний соус також можна використовувати в косметологічних цілях - відгуки про цей метод дійсно вражають. Наприклад, кетчуп може стати основою для скрабу, де другим інгредієнтом буде цукор або його замінник. Отриманою сумішшю потрібно змастити обличчя, злегка втираючи масу в шкіру. В кінці достатньо вмитися теплою водою і нанести живильний крем.

Волосся також буде вам вдячне, якщо ви використовуєте кетчуп, як маску для локонів. Посічені і знежирені через воду з хлором, вони однозначно потребують делікатного догляду. Рецепт простий - нанести соус в чистому вигляді на волосся і залишити на 20 хвилин, а потім вимити шампунем з бальзамом.

Вас також можуть зацікавити новини: