Як позбутися від щурів в будинку / фото pixabay

Якщо в будинку, підвалі або гаражі завелися щури - ви швидко це помітите. Щури швидко знищують їстівні припаси, псують меблі і розгризають підлогу. А ще вони переносять дуже багато хвороб. Розмножуються гризуни надзвичайно швидко, тому позбавлятися від них потрібно негайно.

Раніше УНІАН розповідав, як позбутися від мишей в будинку, але з щурами ці способи не завжди працюють. Ці гризуни набагато розумніші і швидко вчаться обходити пастки, тому боротися з ними потрібно більш хитрими способами. УНІАН назвав кілька ефективних методів проти щурів.

Отрута

Використання щурячої отрути є найбільш традиційним методом боротьби з гризунами. Однак щури довго співіснують поруч з людиною і виробили імунітет проти багатьох отрут. Не дивуйтеся, якщо якийсь препарат спрацює не з першого разу або взагалі не подіє.

Відео дня

Родентициди (препарати проти щурів) можна придбати в будівельних магазинах або ветеринарних аптеках. Краще купити кілька різних засобів на випадок, якщо щось не подіє. Розкладіть отруту в тих місцях, де бачили щурів. Обов'язково користуйтеся при цьому рукавичками.

Будьте дуже обережні: щуряча отрута вкрай токсична для людини. Переконайтеся, що її не зможуть дістати діти або домашні тварини.

Пастки

Окрім отрути також дуже популярні щурячі пастки, але вони ефективні тільки в тому випадку, якщо щурів небагато. Пастки зручні тим, що вам не доведеться шукати тіла щурів по всьому будинку, як у випадку з використанням отрути.

Щурячі пастки бувають електронними, клейкими і пружинними. Достатньо покласти ароматну приманку, щоб гризун попався всередину. Пастки і їстівні приманки обов'язково беріть руками в рукавичках, інакше на них залишиться людський запах і щури до них не підійдуть.

Ультразвукові відлякувачі

Ці пристрої коштують недешево, зате вважаються досить ефективними. Це єдиний спосіб боротьби з щурами без їхнього вбивства. 

Ультразвукові відлякувачі щурів працюють від розетки. Чим більше приміщення, де завелися гризуни, тим потужнішим має бути пристрій. Для більшої ефективності рекомендується прибрати подалі від відлякувача м'які меблі, щоб вони не поглинали ультразвук. Працює відлякувач не відразу - ефект може наступити через 2-3 дні.

Народний засіб від щурів

Безпечну для людини отруту для щурів в домашніх умовах можна приготувати самостійно.

Для приготування отрути візьміть сухі будматеріали - гіпс, цемент або алебастр. Насипте їх в миски і розставте в приміщенні з щурами. У сухий матеріал додайте продукти, які приваблюють щурів - кілька ложок борошна, зернових висівок або пахучого нерафінованої олії. Поруч з отрутою поставте миски з водою.

Працює засіб наступним чином: гризун з'їдає приманку, запиває водою і суміш застигає в шлунку. В результаті щур помирає від нетравлення.

Допомога спеціалістів

Якщо ніякі методи боротьби з щурами вам не допомогли, а домашній кіт лінується ловити гризунів - зверніться до фахівців з дератизації приміщень у вашому місті. За певну суму професіонали виведуть гризунів з приміщення. 

Вас також можуть зацікавити новини: