Як прати кухонні ганчірки і губки / depositphotos.com

Через регулярне зіткнення з брудним посудом, жиром і нагаром кухонні ганчірки і губки швидко зношуються і вбирають в себе неприємні запахи. Досвідчені господині не вважають це причиною для їх утилізації - кухонне приладдя можна відіпрати. УНІАН розповість, як прати кухонні ганчірки і губки, щоб не купувати нові.

Раніше ми говорили про те, як відіпрати рушники від бруду..

Як відіпрати губку від жиру і запаху - поради

Згодом на кухонній губці накопичується велика кількість хвороботворних бактерій, від яких потрібно позбавлятися двома способами - покупкою нової губки або дезінфекцією старої.

Відео дня

Якщо вам подобається другий варіант, використовуйте один з трьох наведених нижче методів:

  • покладіть вологу губку з краплею миючого засобу в мікрохвильовку на 1 хвилину при максимальній потужності;
  • відправте губку в посудомийну машинку, виставте максимальну температуру і час;
  • розведіть відбілювач у воді і залиште в цьому розчині губку на 1 хвилину, потім прополощіть її.

Також можна скористатися народними методами - прокип'ятити губки з декількома ложками соди або оцту. Після таких маніпуляцій губкою можна мити посуд ще якийсь час. Потім її бажано знову випрати і вже використовувати для миття, наприклад, сантехніки, поки вона зовсім не зноситься.

Як відіпрати кухонну ганчірку швидко і ефективно

Звичайні кухонні ганчірки, які є у кожної господині, теж важливо періодично прати, інакше вони перетворюються на розсадник бактерій і джерело огидних запахів. Якщо ви користуєтеся обрізками тканини, то можете випрати ганчірки вручну або в машинці з будь-яким миючим засобом.

Ганчірки з мікрофібри такого ставлення не терплять і деформуються, втрачаючи свої властивості. Для очищення такого виду ганчірок існують інші, більш щадні, засоби:

  • господарське мило - намилити ганчірку, випрати під проточною теплою водою;
  • рідкі миючі засоби без агресивних компонентів - спінити, випрати, прополоскати під струменем води.

ВАЖЛИВО: якщо ви хочете випрати ганчірку з мікрофібри в пральній машині, то ні в якому разі не використовуйте відбілювач і кондиціонер. Вода повинна бути прохолодною - гаряча заборонена.

Вас також можуть зацікавити новини: