Як відкрити банку з вакуумом швидко і просто / depositphotos.com

Купуючи в магазині консервацію або дістаючи її з комори, не завжди виходить легко відкрити її руками - вперта кришка не піддається. Звичайно, можна скористатися відкривачкою, але і вона може бути відсутньою. УНІАН не вважає таку ситуацію безвихідною і розповідає, як відкрити без відкривачки будь-яку скляну банку.

Раніше ми говорили про те, як відкрити консервну банку без відкривачки.

Як відкрити банку з гвинтовою кришкою в гарячій воді

Найпростіший спосіб - опустити банку шийкою вниз в гарячу воду. Її можна поставити в миску або просто під струмінь води і почекати кілька хвилин. Головне, щоб температура води не була в розряді "окріп", інакше скло нагріється. Під впливом високої температури, кришка "відійде" від банки і її можна буде легко зняти.

Відео дня

Альтернативний варіант - фен, яким можна швидко прогріти кришку. Будьте обережні - гаряче повітря нагріває банку, тому краще тримати її рукавицями або прихватками.

Як відкрити банку без відкривачки, постукавши по ній

Мало хто знає про це, але стукіт - це не просто звук. Це - дієвий метод відкоркування будь-якої скляної банки з кришкою, що загвинчується. Для того, щоб перевірити справжність даного твердження, вам потрібно взяти банку і постукати нею об стіл, причому, конкретним місцем - простором між шийкою і кришкою. Бийте не надто сильно, щоб не розбити банку - кілька ударів буде достатньо для ослаблення кришки. Якщо боїтеся стукати банкою об стіл, можете взяти дерев'яну ложку і постукати по банці - результат той же.

Також можна постукати з іншого боку ємності - не по кришці, а по дну. Стукати можна чим завгодно, але краще - долонею, щоб вміст всередині банки перемістилося вгору, тоді вам буде простіше відкрити кришку.

Як відкрити банку ножем - дієвий метод

Популярний спосіб - послабити тиск за допомогою ножа. Візьміть банку, переверніть її і поставте кришкою на стіл. Потім гострим ножем піддіньте кришку між зубцями і поворушіть з боку в бік. Ви повинні почути характерний звук випущеного повітря або просто побачити, як кришка злегка "відійшла" від банки. На цьому етапі можна вже перевертати ємність і відкручувати кришку руками, інакше вміст банки поллється на підлогу.

Як відкрити банку без відкривачки руками і скотчем

Скотч для такого варіанту відкривання банки потрібен не канцелярський, а будівельний - він міцніше. Якщо такого немає, то можна взяти ізоляційну стрічку - вона вже точно знайдеться у вашій валізці з інструментами. 

Вам потрібно обмотати скотчем або ізоляційною стрічкою кришку банки разом з торцями, а вільний край залишити звисати. Потім зробити з нього подобу ручки і, схопившись за неї пальцями, тягнути в сторону розкручування кришки. Під тиском скотча і вашої сили, рано чи пізно кришка банки піддасться і відкриється. 

Вас також можуть зацікавити новини: