Як почистити посудомийну машину від засмічення, накипу і жиру / depositphotos.com

Посудомийна машина - зручне пристосування, яке помітно полегшує господині прибирання в будинку. Однак, як і будь-яку техніку, посудомийку потрібно періодично очищати, щоб вона працювала справно. УНІАН розповість, як почистити посудомийну машину від жиру в домашніх умовах.

Раніше ми говорили про те, як почистити пральну машину від накипу

Як почистити посудомийну машину від накипу - перший етап

Для того, щоб якісно почистити посудомийну машину, вам потрібно дістатися навіть у важкодоступні місця. Щоб спростити процес, зніміть кошики, тримачі для посуду і фільтр. В окремій ємності змішайте 300 мл води і 1 склянку оцту, помістіть туди все знімні деталі. Залиште на 30 хвилин.

Відео дня

В цей час огляньте машинку на наявність в ній сміття і залишків їжі. Приберіть їх, потім протріть розбризкувачі і бічні стінки пристрою. Ретельно очистіть фільтри і дозатори, скористайтеся щітками і зубочистками, щоб швидше прибрати забруднення.

Як почистити посудомийну машину оцтом і содою - інструкція

Візьміть білий столовий оцет і налийте його в кількості 200 мл в контейнер для миючого засобу. Виберіть цикл з гарячою водою і запустіть мийку. Коли процес буде закінчено, посипте дно посудомийної машини 1 склянкою харчової соди. Цей метод підходить тим людям, які цікавляться, як почистити посудомийку содою.

Запустіть короткий цикл миття посуду, а потім залиште посудомийку відкритою на 20 хвилин. Харчова сода і оцет - це відмінні дезінфікуючі засоби, які не тільки допоможуть вам швидко позбутися від жиру і запаху, але і очистять пристрій від накипу, одночасно вбиваючи хвороботворних бактерій.

Завершальний етап - протерти зовнішні дверцята посудомийної машини спеціальним миючим засобом, розробленим для очищення матеріалів, з яких зроблена ваша техніка. Після ретельного прибирання протріть дверцята паперовим рушником.

Додатково УНІАН підготував для вас кілька порад, як зробити так, щоб посудомийка забруднювалася менше.

Чим можна почистити посудомийну машину в домашніх умовах / Инфографика УНИАН

Вас також можуть зацікавити новини: