Саморобна паста для видалення подряпин на склі / УНІАН

Скло - крихкий матеріал, який може постраждати навіть від, здавалося б, незначного пошкодження. Пошкодити скло можна через неакуратне поводження або по нещасливій випадковості. УНІАН розповість, як прибрати подряпини на склі годинника, телефону або вікон.

Раніше ми говорили про те, як відмити скотч від скла.

Як прибрати подряпини зі скла зубною пастою - корисний гайд

Таким способом можна прибрати подряпини з годинника, окулярів, смартфона або монітора комп'ютера. Найкраще брати відбілюючу зубну пасту - вона забезпечує максимальний ефект. Вам потрібно:

Відео дня
  • протерти вологою тканиною пошкоджену поверхню;
  • вичавити зубну пасту на ватний диск;
  • круговими рухами протерти скло з подряпинами;
  • знову протерти скло вологою тканиною або серветкою.

Якщо результат досягнутий не відразу - повторіть процедуру. Завдяки абразивним речовинам в складі пасти, у вас вийде швидко і безпечно оновити скло.

Як прибрати подряпини на склі телефону аміаком

Аміак - ще один "помічник" в непростій ситуації позбавлення від поверхневих подряпин. Змішайте 15 гр сухого аміаку і 0.5 л води. Змочіть ватний диск в отриманому розчині і обробляйте скло до тих пір, поки подряпини не зникнуть. В середньому, така процедура займає не більше однієї хвилини.

Як прибрати подряпини на склі вікна харчовою содою

Содовий порошок - це універсальний миючий засіб, яким можна відчистити практично всі поверхні в будинку. УНІАН доводив це, коли говорив про те, як застосовується сода харчова в побуті.

За допомогою соди можна також прибрати подряпини на склі вікна. Для того, щоб все вийшло, вам потрібно змішати соду з водою в пропорції 1:1 до стану кашки. Взяти фланелеву серветку, вмочити її в розчин і протирати вікна круговими рухами за годинниковою стрілкою до тих пір, поки подряпини не зникнуть. В кінці необхідно вимити вікно чистою водою, а після - засобом для миття скла.

Як прибрати дрібні подряпини на захисному склі лаком для нігтів

Справжній порятунок для дівчат - безбарвний лак для нігтів, який відмінно заповнює подряпини і вважається одним з кращих екстрених засобів. Процедура наступна:

  • очистити скляну поверхню від пилу;
  • нанести безбарвний лак тонким шаром;
  • залишити предмет сушитися на 1 годину;
  • змити ватною паличкою, змоченою в ацетоні, залишки лаку;
  • протерти виріб вологою серветкою.

За допомогою лаку для нігтів можна "полагодити" скляний посуд, окуляри, годинники та інші предмети, на поверхні яких з'явилися неглибокі подряпини.

Вас також можуть зацікавити новини: