Як вибрати теплу ковдру / фото ua.depositphotos.com

З настанням морозів і перебоями з опаленням в будинках багато українців закутуються в кілька ковдр. Щоб врятуватися від морозів будинку і не мерзнути вночі, досить купити одне теплу ковдру з якісним наповнювачем. УНІАН перерахував найтепліші матеріали для ковдр, які зігріють навіть у сильні морози.

Ковдри з пір'я і пуху

Пухові ковдри визнані найтеплішими з усіх. Вони добре пропускають повітря, завдяки чому відбувається теплообмін і під ковдрою підтримується комфортна температура. Пухові ковдри можуть викликати алергію, але вироби з європейською маркуванням "NOMITE" є гіпоалергенними.

Експерти радять вибирати пухові ковдри з натуральним чохлом, оскільки синтетичні гірше утримують тепло. Кращим матеріалом по співвідношенню ціни і якості вважаються пір'я гусака і качки.

Відео дня

Вовняна ковдра

Ковдри з вовни легкі і добре пропускають повітря, під ними тіло не пітніє. Добре зберігають тепло, хоча за теплоізоляційними властивостями вовняні ковдри трохи поступаються виробам з пуху. Мають лікувальні та знеболюючі властивості, корисні при ревматизмі та артриті. Недоліком вовняних ковдр є необхідність регулярного чищення і вразливість перед міллю.

Хороший варіант по співвідношенню ціни і якості - ковдра з овечої вовни.

Синтетичні ковдри

Ковдри з синтетичними наповнювачами прості в догляді, недорогі, дуже легкі і досить теплі. Їх можна прати в машинці. Недолік синтетичних ковдр - погана терморегуляція. Вони не підійдуть людям, які часто пітніють вночі.

Найкращі матеріали для синтетичних ковдр - синтепон, холлафайбер, комфорель.

Ватяна ковдра

Ковдри з наповнювачем з вати дуже теплі і приємні для тіла, а також не викликають алергії. Але в наші дні такий матеріал не дуже популярний. Такі вироби дуже важкі, їх важко прати. Також ватяні ковдри легко накопичують пил і вологу, і з часом можуть придбати неприємний запах.

Ковдри з шовку і кашеміру

Така ковдра прослужить вам цілий рік, оскільки добре підлаштовуються під температуру тіла. Влітку під ними прохолодно, а взимку - дуже тепло. Ковдри з шовку і кашеміру дуже легкі, не викликають алергії і вбирають піт. Найбільший недолік таких ковдр - висока ціна.

Вас також можуть зацікавити новини: