Чи можна заморожувати кабачки - рекомендації / depositphotos.com

Свіжий кабачок - справжнє джерело корисних речовин, вітамінів і мінералів. Замороження кабачків на зиму - хороший варіант забезпечити себе здоровою їжею, адже при заморожуванні овоч зберігає всі свої властивості. УНІАН розповість, в якому вигляді можна заморозити кабачки, щоб насолоджуватися ними взимку.

Раніше ми говорили про те, як зробити мариновані кабачки на зиму.

Як заморозити кабачки на зиму для смаження кубиками

Кабачки ретельно вимити і зрізати плодоніжки, нарізати овоч кубиками. Закип'ятити воду, опустити в неї кабачки на 2-3 хвилини. Злити окріп разом з кабачками на друшляк, пересипати овочі в глибоку ємність і залити крижаною водою. Знову злити воду, перекласти кабачки на паперовий рушник, дочекатися повного висихання.

Відео дня

Взяти плоске блюдо або деко, застелити плівкою, викласти кабачки шаром і відправити в морозилку на 3-4 години. Коли овочі заморозяться, пересипати їх в пакет або перекласти в контейнер і знову поставити в морозильну камеру.

Як заморозити кабачки кружечками - рецепт

Кабачки вимити, нарізати кружечками, товщина яких буде мінімум 0.7 см, закип'ятити воду, опустити в неї кабачки на 2-3 хвилини. Злити окріп разом з кабачками на друшляк, пересипати овочі в глибоку ємність і залити крижаною водою.

Знову злити воду, перекласти кабачки на паперовий рушник, дочекатися повного висихання. Розкласти кабачки на плоскому блюді, застеленому харчовою плівкою. Залишити в морозилці на 3-4 години, потім перекласти в контейнер або пересипати в пакет.

Як заморозити кабачки на зиму для оладок в натертому вигляді

Терті кабачки можна заморозити двома способами. У першому випадку потрібно вимити овочі, натерти на тертці, через марлю віджати рідину. Скласти в пакети, прибрати з них повітря і заховати в морозилку. Якщо хочете заморожувати термічно оброблені терті кабачки, то дотримуйтесь інструкції:

  • кабачки натерти на крупній тертці і закип'ятити воду;
  • поставити глибоку миску, зверху - сито, перекласти туди кабачкову масу;
  • обдати окропом, занурюючи сито з кабачком в гарячу воду;
  • потримати в гарячій воді кабачок, потім швидко перекласти у воду з льодом;
  • повністю остудити кабачки в воді і віджати їх, притискаючи до стінок сита;
  • натертий кабачок перекласти в пакет так, щоб вийшов рівний плоский пласт.

ВАЖЛИВО: віджимати кабачки руками категорично не рекомендується - м'які, вони більш схильні до деформації і можуть перетворитися на кашку.

Вас також можуть зацікавити новини: