Коли збирати огірки / фото ua.depositphotos.com

В середині літа на городах дозрівають огірки, радуючи дачників молодими плодами з грядки. Збір огірків потрібно проводити регулярно, щоб овочі не перезрівали. Дуже важливо також правильно зривати і зберігати плоди, щоб збільшити їх термін зберігання.

Раніше ми розповідали, чим удобрити огірки для гарного врожаю.

Коли збирають урожай огірків

Огірки з'являються на кущах приблизно з середини літа, а продовжується плодоношення до початку осені. Однак все залежить від сорту рослини і погодних умов. В середньому перші плоди з'являються через 30-40 після появи сходів огірків.

Відео дня

Як часто збирати огірки

Плоди з кущів потрібно збирати регулярно, щоб вони не перезріли. У переспілих огірків сильно твердне шкірка і вони швидко псуються. Регулярно зривати огірки важливо ще й для того, щоб рослина не витрачала сили на дозрівання старих огірків і активніше формувала нові плоди.

Оптимальна частота збору врожаю - 1 раз на 2-3 дні. Також важливо зривати пошкоджені і деформовані плоди, щоб рослина не витрачала на них енергію. Найперші плоди рекомендується зривати зовсім маленькими, щоб стимулювати плодоношення.

Як правильно зривати огірки, щоб не нашкодити їм

  • Збір огірків проводьте вранці або ввечері, або в похмурий день. Такі плоди найсоковитіші.
  • Під час дощу відкладіть збір врожаю. Дайте плодам висохнути. Зібрані в дощ огірки містять занадто багато калію і мало зберігаються. 
  • Не варто тягнути овочі, щоб не пошкодити плоди і батоги куща. Краще перерізайте плодоніжки садовими ножицями.
  • У теплиці огірки збирають частіше. Якщо тепличні огірки не дають плодів, то їх варто провітрювати ночами.
  • Відразу після збору огірків покладіть їх в холодильник. Тоді вони будуть зберігатися набагато довше, ніж при кімнатній температурі. Також зібрані огірки не слід заздалегідь мити.

Вас також можуть зацікавити новини: