Кухонні терки бувають самі різноманітними \ фото depositphotos.com

Кухонна терка - незамінна річ для кожної господині. Однак їх різноманітність вражає, і не кожна, навіть досвідчена куховарка знає, які бувають терки.

Існує кілька лайфхаків, як ефективно використовувати це пристосування і що можна натерти на терці.

Якщо ви коли-небудь задавалися питанням, для чого кожна грань терки, - відповідаємо - для зручності і швидкості подрібнення різних продуктів, в основному це овочі.

Відео дня

Терка шестигранна: для чого кожна сторона

Призначення сторін терки, насправді дуже прості: сторона з великими отворами найбільш затребувана і на ній найчастіше натирають всі овочі, також вона підходить для натирання твердого сиру, яєць.

Сторона з дрібними отворами потрібна, якщо ви хочете дрібно натерти овочі, наприклад, для приготування їжі дитині, або натерти інгредієнти для солонених салатів.

Названо лайфхаки, як використовувати терку з максимальною користю

Сторона терки з великими горизонтальними отворами допоможе зробити овочі плоскими і хвилястими, а їх розмір буде однаковим.

Названо лайфхаки, як використовувати терку з максимальною користю

Є ще сторона з двома горизонтальними отворами. Якщо ви не знали, яка сторона терки для капусти - відповідаємо - саме ця. Вона служить чимось накшталт шинкування.

Для чого на тертці колюча сторона - вона призначена для натирання часнику, лимонної цедри або інгредієнтів для дитячої страви. Багато хто помиляється, думаючи, що в терці це сторона для риби.

Названо лайфхаки, як використовувати терку з максимальною користю

Бувають ще терки, у яких є квадратні отвори. Цю сторону зручно використовувати як терку для овочів - з їх допомогою будь-яка господиня може натерти, наприклад, моркву для морквини по-корейськи, кабачки, буряк.

І ще відповімо на питання, навіщо опукла сторона терки – робоча поверхня терки має опуклу форму, щоб мінімізувати площу контакту продукту. Це дозволяє зменшити фізичні зусилля при натиранні.