УНІАН з'ясував, навіщо додавали сіль у соняшникову олію / фото УНІАН

Соняшникова олія з сіллю на кухонних полицях колись була не чимось дивним, як зараз, а результатом широко застосовного господинями методу.

Раніше УНІАН писав, чому не можна залишати ложку в їжі. Тепер давайте разом розберемося, навіщо сипати сіль в соняшникову олію і чи дійсно треба це робити.

Навіщо додають сіль в олію - забутий лайфхак

Зовсім не перебільшенням буде, якщо сказати, що свого часу цей лайфхак був дуже популярним. Зараз же особливої потреби у ньому вже й немає.

Відео дня

Річ у тім, що сіль в соняшникову олію господині додавали, для того щоб довше зберігати великі запаси, щоб масло не починало гірчити та псуватися.

Як відомо, сіль - натуральний консервант. І додавання її в олію багатьох господинь дійсно виручало. Такий метод значно мінімізував ризики, що продукт зіпсується (через контакт із повітрям або невідповідний матеріал ємності) до того, як його встигнуть використати.

Сьогодні соняшникова олія випускається у герметичній тарі. І не така кількість господинь роблять великі запаси. Отже, можна вважати, що даний лайфхак корисний, але вже дещо застарілий.

Вас також можуть зацікавити новини: