Чим прибрати наліт з нержавійки - поради / фото ua.depositphotos.com

Раковини з нержавіючої сталі чудово підходять для кухні та навіть сучасної ванної кімнати, але з плином часу вони можуть придбати темні плями й вапняний наліт. У цій статті ми розповімо вам, чим мити раковину з нержавійки, щоб вона завжди сяяла чистотою.

Як очистити раковину з нержавіючої сталі від темних плям - порада

Темні плями на раковині - найстійкіші. Видалити їх часом буває дуже важко, проте це все ж можливо. Насипте на пляму якийсь легкий абразивний засіб: соду, тальк, крейду, спеціальну поліроль для нержавійки або навіть крохмаль. Потім потріть пляму злегка вологою губкою і змийте. При необхідності процес повторіть.

Важливо. Не використовуйте жорсткі щітки або металеві шкребки - вони залишать подряпини на вашій раковині.

Відео дня

Як видалити вапняний наліт з раковини з нержавіючої сталі - кращі засоби

Впоратися з вапняним нальотом іноді теж буває дуже важко. Якщо забруднення сильні, то без магазинного засобу не обійтися. Зазвичай вони працюють за одним і тим же принципом: налити або розпорошити з пульверизатора на забруднення та зачекати кілька хвилин. Потім протерти губкою і повторити процедуру, якщо необхідно.

Є ще один дуже хороший засіб, ніж чистити раковину з нержавійки. Якщо вдома не виявилося магазинної хімії або ви не хочете її використовувати, то стане в нагоді оцет. Так, звичайний столовий оцет, яким заправляють салати й додають в маринади. Застосовувати його потрібно так само, як і хімію з магазину: нанесли, почекали, протерли. Повірте, з вапняним нальотом він справляється відмінно.

Порада. Оцтом також добре протирати аератори в кранах.

Яким засобом мити раковину з нержавійки кожен день

Отже, з нальотом і плямами впоралися, проте мити раковину необхідно кожен день. Використовуйте для цього розчин звичайного мила. Воно відмінно допоможе підтримувати чистоту і позбавить раковину від жирного нальоту. Для щоденного очищення також підійде і засіб для миття посуду.

Порада. Деякі задаються питанням, чим натерти раковину з нержавійки, щоб вона блищала. Найкраще гарненько її вимити, відполірувати і просто витерти насухо.

Важливо. Не залишайте в раковині вологі ганчірки і губки - від цього на вашій раковині можуть з'являтися плями та іржа.

Підказуємо, чим мити раковину з нержавійки щодня - використовуйте м'яку тканину або губку, змочену в теплій воді з нейтральним миючим засобом. Це допоможе прибрати повсякденні забруднення і сліди води.

Раніше УНІАН розповідав, як відмити сковороду з будь-якого матеріалу.

Тепер ви знаєте, що кращий засіб для чищення мийки з нержавіючої сталі той, який підходить саме під вашу проблему. Від вапняного нальоту врятує оцет або магазинний засіб, а найкращий помічник від жиру - звичайне мило.

Вас також можуть зацікавити новини: