Ваша оселя буде наповнена хвойним ароматом / фото ua.depositphotos.com

Травник Вадим Жигун пояснив, чому не варто поспішати викидати ялинку після новорічних свят, а натомість створити неймовірний аромат у будинку чи зробити унікальне саше для одягу.

В ефірі "Сніданку з 1+1" експерт розповів, що кожна жива ялинка, і сосна, й дуб - це рослини, які містять багато фітонцидів, які убивають мікроби, бактерії. Тому й корисно гуляти в лісі.

"Але коли вже вони висохли, то теж корисно робити обкурювання простору", - каже Жигун. Так, варто відрізати, наприклад, від сосни одну гілочку й додаємо шавлію, полин, буркун та багно. Далі це міцно перев'язуємо й підпалюємо. Проходимо по квартирі та будинку й обкурюємо простір - неймовірний аромат заповнить кожен куточок.

Також можна цю хвойно-травну суміш загорнути у натуральну тканину, додати ефірних олій - і вийде саше для вашого одягу.

Коли потрібно прибирати ялинку

Вважається, що традиція прикрашати ялинку на Новий рік - це язичницький обряд. Та багато українців залюбки вбирають новорічне дерево, це вже стало гарною традицією. Прибирати ялинку потрібно одразу після Васильєва вечора (14 січня) і до Хрещення (19 січня). На те, щоб позбутися головного атрибута Нового року, у вас буде 5 днів.

Щоб дерево не розкладалося серед сміття, його можна здати на утилізацію. У таких точках ялинки переробляють на добриво для ґрунту – мульчу. Тоді дерево принесе користь природі.

Вас також можуть зацікавити новини: