Далеко не всі знають, як прати постільну / фото ua.depositphotos.com

При неправильному пранні постільна білизна швидко зношується - линяє, "обростає" катишкамі або навіть рветься. Для того щоб ваш комплект служив якомога довше, дізнайтеся, як прати постільну білизну правильно.

Розкрито секрет, на якому режимі прати постільну білизну

В першу чергу, ви повинні розібратися, з якого матеріалу зроблений ваш комплект, щоб потім не шкодувати про його втрату:

  • сатин - при 60 градусах з порошком і відбілювачем, вивертати навиворіт і не прати разом з синтетикою;
  • бязь - максимум 60 градусів, без кондиціонера і ополіскувача, вивертати навиворіт і після прання не сушити під прямими сонячними променями;
  • льон - якщо білий, то 90 градусів, якщо кольоровий, то 40-60, вивертати навиворіт;
  • шовк - максимум 30 градусів, використовувати мішок для прання, не включати режим віджиму.

З огляду на вищеописану інформацію, ви зрозумієте, чи можна прати постільну білизну при 90 градусах - так, тільки якщо це льон білого кольору. Для інших тканин подібна температура буде загрозливо високою.

Відео дня

На якому режимі і при якій температурі прати білизну, якщо вона кольорова

Відразу після покупки досвідчені господині рекомендують випрати постільну руками в теплій воді, а всі наступні рази очищати її в машинці. Ні в якому разі не можна прати білизну з іншим одягом, навіть якщо тканина збігається за кольором.

Якщо ви не знаєте, на якому режимі прати постільну білизну - бавовна, наприклад, переносить максимум 40 градусів, льон - 60, але стандартний рекомендований режим - це, все-таки, 40 градусів Цельсія. При цьому важливо розуміти, що ніяких відбілюючих компонентів в пральному порошку бути не повинно, інакше тканина втратить свій привабливий колір і малюнок.

Вас також можуть зацікавити новини: