Унітаз потрібно мити регулярно / depositphotos.com

Сечовий камінь, шари іржі і вапняного нальоту - неприємні знахідки, які при прибиранні часто виявляються у важкодоступних місцях туалету. Досвідчені господині знають, як відчистити ободок унітазу від жовтизни та інших забруднень, використовуючи незвичайний метод.

Що накопичується під обідком унітазу найчастіше - перелік 

Виробники сантехніки, та й господині, які потім її миють, кажуть, що, найчастіше, на унітазах можна зустріти три види забруднень:

  • сечовий камінь;
  • вапняний наліт;
  • іржу.

Ці відкладення спочатку видно, як тонку жовту або білу плівку, але потім, якщо її не відмивати, така гидота твердне і перетворюється в серйозну проблему. Справа в тому, що подібні забруднення в своєму складі мають величезну кількість хвороботворних бактерій. Торкаючись вашого тіла,"зараза" залишається на ньому, в результаті може стати причиною алергії або хвороб сечостатевих органів.

Відео дня

Крім того, сечовий камінь, наліт вапна або іржа швидко погіршують стан унітазу - він починає текти, неприємно пахнути і тріскатися. Саме тому з'ясовувати, чим очистити унітаз всередині, потрібно невідкладно.

Як очистити унітаз від іржі і вапняного нальоту повітряною кулькою

Існує нестандартний спосіб, як почистити коліно унітазу від каменю, а заодно і домогтися зразкової чистоти під обідком. Для цього вам знадобляться:

  • надувна кулька;
  • мотузка;
  • скотч;
  • оцет - 400 мл;
  • миючий засіб для посуду - 1 ст. л.

Візьміть глибоку ємність, в ній змішайте всі рідкі інгредієнти. До кульки прив'яжіть мотузку і приклейте відрізок скотча (за розміром не більше 2-3 см). Засуньте кульку в унітаз так, щоб вона була, як пробка, в зливі, при цьому, мотузка повинна залишитися за межами сантехніки. 

Залийте приготований розчин в туалет, а зверху вилийте теплу воду (вона повинна доходити до самого обідка). Закрийте кришку унітазу і залиште його на 3-4 години. Після закінчення цього часу ретельно почистіть туалет щіткою, не дістаючи кульку. Коли закінчите, проколіть голкою кульку в тому місці, де приклеєний скотч. Це потрібно, щоб кулька здулася тихо і без мильного феєрверку. Дістаньте її з унітазу і натисніть кнопку зливу, щоб змити залишки миючого засобу.

Вас також можуть зацікавити новини: