Заточувати потрібно не тільки ніж мясорибки, а і її сітку / фото flickr.com/aaronp

Якщо ви цікавитеся, чому електрична м'ясорубка не крутить м'ясо, або така ж проблема виникла з радянським механічним пристроєм, швидше за все, виникла проблема чи не з найголовнішою деталлю – ножем.

У такому разі не варто відразу ж думати про те, куди віддати в ремонт свою м'ясорубку, оскільки проблему цілком можна вирішити самостійно.

Заточити ніж м'ясорубки в домашніх умовах можна кількома досить простими способами – наждачкою, каменем чи болгаркою.

Відео дня

Важливо дотримуватися одного правила – заточувати потрібно не лише ніж, а і ту сторону сітки м'ясорубки, з якою він стикається.

Ніж м'ясорубки і сітку можна заточувати наждачкою / скріншот

Як заточити ніж м'ясорубки наждачкою – простий спосіб

Візьміть дрібний наждачний папір і приклейте його до рівної поверхні. Круговими рухами заточіть ніж і сітку м'ясорубки.

Головне – не сточити деталі м'ясорубки до такої міри, щоб вони перестали стикатися.

Як заточити ніж м'ясорубки каменем – легкий спосіб

Візьміть ніж і сітку, покладіть їх на наждачний камінь і зробіть кілька кругових рухів.

Ніж м'ясорубки і сітку можна заточувати наждачним каменем / скріншот

Потім закріпіть результат на дрібному наждачному папері. Головне – не перестаратися.

Ніж м'ясорубки можна заточувати болгаркою / скріншот

Як заточити ніж м'ясорубки болгаркою – лайфхак для найсміливіших

Візьміть найтонший відрізний диск для болгарки й встановіть його. Покладіть болгарку диском вгору так, щоб на її відкриту сторону ви могли покласти лезо ножа. Укладайте по черзі на включений диск болгарки леза – тиснути на диск не потрібно.

Вас також можуть зацікавити новини: