
Багато господинь, бажаючи запастися продуктами, роблять котлети і прибирають їх в морозилку. Ті, хто такої звички не має, все одно відносяться до числа людей, які купують напівфабрикати. УНІАН з'ясував, як розігріти готові заморожені котлети, щоб вони не перетворилися на кашу, а сковорідка - на вугілля.
- Як смажити заморожені котлети на сковороді - інструкція
- Скільки хвилин смажити заморожені котлети, залежить від виду м'яса:
- Як смажити заморожені котлети в духовці - порада
Як смажити заморожені котлети на сковороді - інструкція
Перше, чого категорично не можна робити - розморожувати напівфабрикат. Така помилка чревата наслідками:
- котлети розваляться і перетворяться в фарш;
- на продукт можуть "набігти" шкідливі мікроорганізми;
- напівфабрикат 100% прилипне до сковороди.
До того ж, за смаком розморожені котлети будуть жахливими - зовсім не такими, як задумував виробник.
Запам'ятовувати послідовність дій, якщо купили або зробили котлети-напівфабрикати - як готувати страву:
- розігріти на сухій чавунній або антипригарній сковороді олію;
- дістати котлети з упаковки;
- змахнути іній, якщо він є;
- викласти котлети в олію;
- на сильному вогні смажити до скоринки з одного боку;
- перевернути, зменшити вогонь;
- смажити до готовності під кришкою.
Є нюанс в тому, як смажити заморожені котлети в паніровці - з такого продукту не потрібно прибирати іній. Така дія призведе до порушення шару панірування, відповідно, до деформації структури самого напівфабрикату.
Скільки хвилин смажити заморожені котлети, залежить від виду м'яса:
- індичка - 8 хвилин;
- курка - 10-12 хвилин;
- свинина і яловичина - 20 хвилин.
Також важливо знати, як смажити заморожені рибні котлети - близько 15 хвилин. Готовність можна перевірити зубочисткою або виделкою, відокремивши від котлети шматочок. Сік всередині повинен бути прозорим, м'ясо - світло-білим, але ні в якому разі не червоним зі слідами крові.
Як смажити заморожені котлети в духовці - порада
Тут принцип той же, що і у випадку зі сковородою - вам потрібно розігріти духовку до 150-200 градусів, викласти в форму, змащену олією, котлети, і готувати їх вказану кількість часу. Можна періодично перевертати, щоб напівфабрикат "дійшов" до потрібної кондиції.