Приготувати заморожені котлети можна швидко і просто / depositphotos.com

Багато господинь, бажаючи запастися продуктами, роблять котлети і прибирають їх в морозилку. Ті, хто такої звички не має, все одно відносяться до числа людей, які купують напівфабрикати. УНІАН з'ясував, як розігріти готові заморожені котлети, щоб вони не перетворилися на кашу, а сковорідка - на вугілля.

Як смажити заморожені котлети на сковороді - інструкція

Перше, чого категорично не можна робити - розморожувати напівфабрикат. Така помилка чревата наслідками:

  • котлети розваляться і перетворяться в фарш;
  • на продукт можуть "набігти" шкідливі мікроорганізми;
  • напівфабрикат 100% прилипне до сковороди.

До того ж, за смаком розморожені котлети будуть жахливими - зовсім не такими, як задумував виробник. 

Відео дня

Запам'ятовувати послідовність дій, якщо купили або зробили котлети-напівфабрикати - як готувати страву:

  • розігріти на сухій чавунній або антипригарній сковороді олію;
  • дістати котлети з упаковки;
  • змахнути іній, якщо він є;
  • викласти котлети в олію;
  • на сильному вогні смажити до скоринки з одного боку;
  • перевернути, зменшити вогонь;
  • смажити до готовності під кришкою.

Є нюанс в тому, як смажити заморожені котлети в паніровці - з такого продукту не потрібно прибирати іній. Така дія призведе до порушення шару панірування, відповідно, до деформації структури самого напівфабрикату.

Скільки хвилин смажити заморожені котлети, залежить від виду м'яса:

  • індичка - 8 хвилин;
  • курка - 10-12 хвилин;
  • свинина і яловичина - 20 хвилин.

Також важливо знати, як смажити заморожені рибні котлети - близько 15 хвилин. Готовність можна перевірити зубочисткою або виделкою, відокремивши від котлети шматочок. Сік всередині повинен бути прозорим, м'ясо - світло-білим, але ні в якому разі не червоним зі слідами крові.

Як смажити заморожені котлети в духовці - порада

Тут принцип той же, що і у випадку зі сковородою - вам потрібно розігріти духовку до 150-200 градусів, викласти в форму, змащену олією, котлети, і готувати їх вказану кількість часу. Можна періодично перевертати, щоб напівфабрикат "дійшов" до потрібної кондиції.

Вас также могут заинтересовать новости: