Чи потрібно варити суп під кришкою або без

Багато господинь упевнені, що варять суп правильно, хоча можуть припускатися помилки. Уся справа в тому, як саме ви готуєте перші страви: накриваєте каструлю кришкою чи ні. Від цього нюансу залежить і смак, і навар, і навіть час приготування. Давайте розберемося, чи потрібно закривати кришку під час варіння бульйону.

Потрібно варити суп під кришкою чи без

У досвідчених кухарів є простий секрет: вони готують суп, не накриваючи його кришкою. І що б вам не розповідали з приводу того, що зі страви випаровуються вітаміни, ця технологія перевірена роками. Річ у тім, що під час варіння з кришкою пара перетворюється на конденсат і стікає в каструлю - в результаті бульйон виходить каламутним.

Інша справа варити суп, не накриваючи кришкою:

Відео дня
  • рідина потихеньку випаровується, і бульйон виходить прозорим і легким;
  • страва тримає стабільну температуру, а м'ясо при повільному томлінні стає м'яким і соковитим;
  • без кришки можна контролювати приготування - знімати пінку зі шкідливими пуринами, що виділяються з м'яса, прибирати зайвий жир.

Крім усього, приготування супу без кришки дає можливість розкритися спеціям. Якщо ж говорити про те, як суп уварюється швидше, під кришкою чи без неї, то, хоч як би дивно це не прозвучало, якраз без кришки.

Чи потрібно накривати суп кришкою після варіння

Ще одне питання на порядку денному: суп має остигати з відкритою кришкою чи із закритою?

Правильно - з відкритою і знову-таки з тієї ж причини: щоб уникнути конденсату, який робить суп важким, а бульйон каламутним. Правило "нехай під кришкою настоїться" працює тільки, коли готуєте крем-суп.

Раніше ми розповідали, що робити, щоб квашена капуста не перекисла і не потемніла - як правильно її квасити.

Вас також можуть зацікавити новини: