Що робити якщо пилосос погано всмоктує / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Рано чи пізно будь-який пилосос погано всмоктує сміття, якщо не доглядати за ним належним чином. Зазвичай у такій ситуації чистять мішок зі сміттям. Але це не завжди вирішує проблему. Ми назвемо інші причини, чому пилосос погано тягне повітря, і які деталі також варто перевірити.

Пилосос погано тягне - найчастіші причини

Причини, чому пилосос погано всмоктує сміття, криються всередині пристрою. У такій ситуації рекомендується по черзі перевірити внутрішні деталі.

Мішок для сміття

Відео дня

Це найперша частина, яку зазвичай перевіряють у разі проблем із пилососом. Якщо пилозбірник наповнений на 80% і більше, то повітря гірше через нього проходить. Мішок для сміття потрібно не тільки витрушувати, а й раз на кілька років повністю міняти.

Шланг і трубка

Якщо шланг або трубка в пилососі забиваються, то їх варто почистити довгим дротом. Виявити засмічення можна, якщо подивитися на джерело світла через деталь.

Ще одна причина, чому погано тягне пилосос, це наявність тріщини в шлангу, через яку частина повітря виходить назовні. У такому разі деталь варто замінити.

Пилосос із контейнером погано всмоктує / фото ua.depositphotos.com

Фільтр

Власники пилососів часто забувають про цю запчастину, і дарма. Забитий фільтр сильно заважає проходженню повітря. Цю деталь дуже важливо регулярно чистити і вчасно замінювати. Залежно від моделі фільтр просто витрушують або промивають під водою.

Щітка

Забита волоссям, нитками та іншим сміттям щітка набагато гірше всмоктує повітря. Тому не забувайте вчасно чистити цю деталь. У деяких пилососах щітки можна розібрати для зручного очищення.

Двигун

Якщо інші причини слабкої тяги перевірено і проблема залишається, то "хвороба", ймовірно, криється в двигуні. Якщо ви не дуже розбираєтеся в техніці, то самостійно знайти й усунути поломку навряд чи вийде. Краще запросити додому ремонтника або самостійно віднести пилосос у сервісний центр. У деяких випадках несправність можна легко виправити, але іноді купівля нової техніки буде вигіднішою за ремонт двигуна.

Вас також можуть зацікавити новини: