Як не нашкодити собі, вживаючи часник, дізнавайтеся у матеріалі УНІАН.
Часник - природний антибіотик. Завдяки антисептичній дії він широко використовується не тільки у кулінарії, але й в медицині. Однак, важливо пам'ятати, що ігнорування деяких правил вживання часнику може привести до серйозних наслідків.
Раніше УНІАН розповідав, які продукти розріджують кров, а тепер ми поділимося простими порадами, що не можна їсти з часником і як правильно їсти часник для здоров'я.
Щоб уникнути небажаних наслідків від вживання часнику, пам'ятайте ці три прості правила:
Дотримуючись цих порад, ви зможете виключити негативний вплив часнику на шлунок.
Як ми вже писали, часник дійсно корисний і здатний допомогти вам швидше одужати, але є і ті, кому приймати його в їжу заборонено або небажано. Серед них:
Також запам'ятайте, що небезпечним часник може бути навіть для абсолютно здорової людини, якщо вживати його у надмірно великій кількості.
Дуже просто запам'ятати той факт, що часник швидко втрачає свої головні корисні властивості через термічну обробку. Крім того, ніякої користі від нього не буде, якщо вживати в цілому вигляді.
Значить, щоб "зарядитися" часником як слід, додавати в їжу його потрібно в сирому подрібненому вигляді.