Які продукти розріджують кров / фото ua.depositphotos.com

Власники густої крові мають підвищений ризик розвитку серцево-судинних захворювань і тромбів. Особливо часто від цього страждають люди старше 45 років. Таким людям рекомендується додавати в раціон особливі продукти, які знижують густоту крові. Важливо уточнити, що ці продукти не замінюють лікування, а лише доповнюють його.

Вода

Вода життєво необхідна організму, в тому числі і для нормальної густоти крові. Здорова норма - 1,5-3 л за день. При недостатньому вживанні води кров згущується підвищується ризик появи тромбів. Тому простий спосіб розбавити кров - випити воду в чистому вигляді або хоча б в чаї.

Олія

Оливкова, лляна, виноградна та інші олії містять корисні для крові антиоксиданти, фенол, вітамін Е і омега-3 кислоти. Дослідження показують, що вживання олій знижує рівень речовин, які призводять до утворення тромбів. Олія корисна для крові тільки до термічної обробки, тому її краще додавати в готові салати або просто вмочати в олію хліб.

Відео дня

Ромашка

Ромашковий чай - дуже корисний продукт для всіх власників густої крові. Ромашка є природним антикоагулнтом і пригнічує активність тромбоцитів.

Морська капуста

Користь морської капусти добре відома, і її розріджуючі властивості - одна з багатьох причин додати цей продукт в раціон. У морській капусті та інших морепродуктах багато йоду, який підвищує тонус судин і знижує в'язкість крові.

Продукти які розріджують кров / фото ua.depositphotos.com

Риба

Корисні жирні омега-3 кислоти ефективно розріджують кров. Для профілактики тромбозу варто їсти рибу жирних сортів і риб'ячий жир. Останній сприяє розсмоктуванню вже наявних тромбів. Лікарі радять їсти рибу не рідше 3 разів на тиждень.

Червоне вино

Шкірка червоного винограду багата поліфенолами - потужними антиоксидантами, які перешкоджають утворенню тромбів. Однак червоний виноград важко знайти в магазинах не в сезон. Його замінює вино з червоного винограду. Пам'ятайте, що алкогольні напої можна пити в дуже помірній кількості.

Часник

Ще один антикоагулянт, який варто включити в раціон всім власникам густої крові. Для більшої користі часник краще їсти в сирому вигляді, наприклад, розчавити його ножем і додати в овочевий салат або картоплю.

Вас також можуть зацікавити новини: