Чим можна ароматизувати постільну білизну / фото ua.depositphotos.com

Зберігання білизни в шафі - це не найпростіша справа. Як показує практика, недостатньо просто випрати одяг або ліжко, щоб в квартирі все пахло гірською свіжістю. На жаль, трохи полежавши на полиці, білизна може набути запаху затхлості, який дуже складно вивести.

Раніше ми писали про те, як прати білі шкарпетки, а зараз розповімо вам, як надати білизні приємного запаху з мінімальними витратами.

Що надасть білизні запаху свіжості

Існує кілька варіантів ароматизації білизни. По-перше, можна розглянути кондиціонери для білизни. Як правило, використання цих засобів забезпечує відносно стійкий запах протягом двох тижнів після прання.

Відео дня

Однак врахуйте, що стійкість запаху у всіх виробників різна. Крім того, багато що буде залежати від того, яку саме білизну ви хочете ароматизувати. Якщо йдеться про банні рушники або комплект постільної білизни, що лежить в шафі, то безумовно, приємний запах буде і через два тижні. Але якщо йдеться про ваш одяг, зрозуміло, аромат вивітриться вже через один-два дні після носіння.

Якщо ви не знаєте, що покласти в шафу, щоб смачно пахло, і до кінця ще не розумієте, чим можна ароматизувати постільну білизну - почніть з того, що завжди по рукою. 

Для початку можна використовувати звичайне туалетне мило. Досатньо покласти на полицю шафи відкритий брусок, і вже через день ваше білизна приємно здивує вас своїм ароматом. Врахуйте, що чим дорожче мило, тим більш стійкі ефірні масла використовуються для його приготування, відповідно - тим більш яскравий запах буде у вашій шафі.

Якщо говорити про те, як розкласти мило в шафі, то єдиного рецепта не існує. Ви можете просто покласти один брусок на полицю в мильниці. Мило також можна натерти на тертці і розділити на кілька порцій, поклавши їх в різні кутки шафи. Подрібнене мило буде мати більш яскравий запах, ніж цілісний шматок, але і вивітриться швидше. Врахуйте, що мило швидко висихає, тому як мінімум раз на тиждень потрібно буде бризкати на мило з пульверизатора звичайною водою для посилення запаху. 

Коли наші мами і бабусі замислювалися про те, як надати білизні приємного запаху, а вибір туалетного мила залишав бажати кращого, вони клали в шафу букетик засушеної лаванди. Цей метод гарний тим, що лаванда - це не тільки чудовий природний ароматизатор, але і відмінний засіб від молі. 

Щоб постільна білизна смачно пахла, можна також використовувати спеціальні саше, які продаються у відділах побутової хімії. Плюс такого способу в тому, що при відносно низькій ціні вам запропонують досить широкий вибір різних запахів. Саше можна покласти на полицю шафи, і якщо аромат вам набридне, ви завжди можете купити нову упаковку з іншим ароматом.

Також в магазинах побутової хімії можна придбати спеціальні ароматизовані мішечки для білизни. 

Ефірна олія також надасть білизні приємного запаху. Достатньо поставити в шафу блюдце з серветкою, рясно змоченою ароматизованим ефірною олією. 

Як надати білизні приємного запаху / фото depositphotos.com

Як зробити ароматизатор для шафи - лайфхак

Найпростіший варіант - це спиртовий ароматизатор. У маленький флакон достатньо налити 20 мл спирту і 10-15 крапель ефірної олії. Залиште флакон у шафі у відкритому вигляді. Для посилення ефекту в рідину можна додати кілька суцвіть сухої гвоздики.

Другий варіант - зробити ароматизатор з серветок. Для цього способу потрібно:

  • рясно скропити паперову серветку духами або ефірною олією;
  • згорнути серветку у вигляді конуса;
  • вертикально вставити в стопку або маленьку склянку;
  • на дно склянки налити трохи духів або ефірної олії.

У міру висихання серветки рідина буде підніматися вгору по сухому паперу, і запах в шафі буде зберігатися.

Духи або ефірну олію можна не наливати в стопку, а тільки скропити серветку, але такий ароматизатор потрібно буде час від часу збризкувати новою порцією аромату. Однак, зручність такого способу в тому, що якщо запах вам набридне - ви завжди зможете замінити його на будь-який інший.

Ще один варіант - мішечок з ароматними травами або спеціями. М'ята, меліса, гвоздика, мускатний горіх мають стійкий приємний аромат. Достатньо підібрати ті інгредієнти, запах яких вам подобається, і скласти їх в невеликий мішечок з тканини або марлі. 

Цитрусовий ароматизатор можна зробити, поклавши в марлевий мішечок висушену цедру лимонів, апельсинів або мандаринів. 

Також запах в шафі поліпшить олійний ароматизатор. Звичайну рослинну оліюо без запаху налийте в будь-яку маленьку ємність, наприклад, у флакончик з-під ліків. Додайте кілька крапель улюблених парфумів. Для посилення запаху у флакон можна вставити кілька ароматизованих паличок.

Вас також можуть зацікавити новини: