Як прибрати прищі на спині в домашніх умовах - є низка правил / фото ua.depositphotos.com

Пік проблем з прищами (інша назва - вугрі, акне) припадає на 16-річчя і може тривати до 18, 20 років і навіть до дорослішого віку. Щоб розібратися з проблемою, найголовніше, - зрозуміти її причину. В основі проблем з прищами лежать "фокуси" зі статевими гормонами.

Відео дня

УНІАН раніше писав, як використовувати господарське мило проти прищів і набряків.

Прищі на спині у чоловіка чи жінки - причини

Основна причина появи прищів - атака чоловічими статевими гормонами (андрогени) сально-волосяного фолікула. Чоловічі гормони впливають на те, як працює сальна залоза, на поділ і злущування клітин у цій залозі. У зв'язку з андрогенною атакою сальна залоза починає виділяти забагато шкірного сала і сально-волосяний фолікул закривається, і виникає запалення. Там активується інфекція, яка надалі збільшує запалення. Активною стає та інфекція, яка є в організмі кожної людини. Акне не можна "підчепити".

Бувають запальні елементи вугрів і незапальні. Незапальні - це комедони (чорні точки).

Прищі тільки на спині з'являються досить рідко. Класичне акне супроводжується висипаннями на підборідді, на щоках, на плечах, на грудях і на спині. Кількість висипань є показником ступеня тяжкості проблеми. Якщо є багато висипань, для боротьби з проблемою лікарі зазвичай призначають серйозні препарати і відповідні засоби для догляду за шкірою.

У дорослому віці можна "догратися" до прищів.

Прищі на спині у дівчат і чоловіків - що може спровокувати

Такі висипання можуть з'являтися у молодих людей, які займаються в спортзалі - захоплюються силовими тренуваннями, і при цьому вживають протеїнові коктейлі, протеїнові батончики. Сироватковий білок, який входить до складу цих коктейлів і батончиків, може провокувати акне.

Чоловіки, які використовують стероїди, також можуть "отримати бонусом" висипання на спині. Крім того, прищі на спині можуть провокувати деякі препарати, в тому числі антидепресанти, і засоби для тіла, наприклад, масажні масла.

Як позбутися прищів на спині в домашніх умовах - екстрена допомога

Найголовніше - знайти причину появи прищів на спині. Якщо ви її виявите, відмовтеся від того, що провокує висипання, і шкіра стане чистою - ви щасливець.

В екстрених випадках, коли потрібно швидко позбутися якихось прищів, вдома можна зробити таку процедуру:

  • ретельно вимийте та продезінфікуйте руки;
  • видавіть прищ;
  • візьміть хлоргексидин і обробіть ним ділянку шкіри, на якому був прищ.

Видавлювати прищі варто у виняткових випадках, оскільки після цього можливі гнійні ускладнення. Крім того, на шкірі після видавлювання прищів залишаються рубці.

Чи потрібно лікувати прищі на спині - це варто знати

Якщо є багато висипань, і ви не можете знайти причину їх виникнення - необхідно обов'язково звернутися до лікаря. Він, по-перше, допоможе точно визначити першопричину проблеми, а по-друге - підбере засоби для догляду за шкірою, які допоможуть вам позбавитися прищів, зробити шкіру здоровішою і якомога довше зберегти її молодість і красу.

Вас також можуть зацікавити новини: