Які овочі не можна садити поруч, а які - можна: корисні поради

Що можна садити поруч з буряком і як вибрати вдале сусідство для кабачків - дізнайтеся в матеріалі УНІАН.

Досвідчені городники кажуть, що мінімальні знання біології і секретів ущільнених грядок допоможуть вам отримати багатий і різноманітний урожай. Регулярний полив, позбавлення від шкідників і бур'янів - це лише мала частина дій, які ви повинні здійснювати на городі. УНІАН розповість, що з чим не можна садити поруч, а які овочі відмінно уживаються разом.

Раніше ми говорили про те, що можна садити в червні-липні.

Які рослини добре ростуть поруч - секрети і нюанси

Багато дачників користуються методом ущільнених грядок - це спосіб, при якому на одній ділянці щільно висіваються відразу кілька культур. Це зручно, якщо ділянка у вас невелика - наприклад, наші бабусі через брак місця висаджували поруч огірки і зелень. Це зручно, адже можна на 1 квадратному метрі нарвати собі всі інгредієнти для салату.

Крім того, висаджені поруч культури допомагають один одному рости - часник "відганяє" слимаків від полуниці, а цибуля "відлякує" від моркви морквяну муху. Правильно використовуючи метод змішаних грядок, у вас вийде домогтися здорових рослин без зайвих зусиль - природа все зробить сама.

Які овочі можна садити по сусідству - перелік

Незважаючи на райдужні перспективи вищеописаних нюансів, не завжди це сусідство приносить позитивний результат - деякі рослини категорично заборонено висаджувати поруч.

УНІАН склав таблицю, на яку можна орієнтуватися, щоб знати, як облаштувати свій город.

Багато садівників кажуть, що висаджувати на одній грядці потрібно тільки ті рослини, які відносяться до різних сімейств. Представники однієї групи потребують одних і тих же речовин і схильні до одних і тих же хвороб - допомогти один одному вони нічим не можуть. Також важливо, щоб рослини, висаджені поруч, були різної висоти - так вони не будуть конкурувати за сонячне світло.

Вас також можуть зацікавити новини: