Що можна посадити в червні-поради / depositphotos.com

Середина-кінець червня - найбільш популярний час для роботи в городі, яким успішно користуються дачники. Цього року плани багатьох садівників порушила війна, тому УНІАН розповідає, чи можна садити капусту в червні або інші необхідні для життя культури.

Раніше ми говорили про те, чим краще удобрювати полуницю влітку і навесні.

Що можна садити в кінці травня-початку червня - список

Що можна садити в кінці травня початку червня / фото ua.depositphotos.com

Перед тим, як приступати до посадки, підготуйте свої грядки - прорихліте їх, приберіть бур'яни і полийте грунт, щоб забезпечити його необхідною кількістю вологи. Пам'ятайте про те, що висаджувати рослини найкраще в теплий, але не жаркий день.

Відео дня

Картопля

Для посадки вибирайте ранні та середньоранні сорти, тоді урожай отримаєте до осені. Підготовлені бульби покладіть в землю на глибину 8 см, відстань між грядками залиште мінімум в 60 см. Поливати картоплю не потрібно, але якщо ви бачите, що літо занадто спекотне - налаштуйте крапельний полив.

Кабачок

Ідеальний час для вирощування кабачків - друга половина червня, а сорти теж краще брати ранні і середньостиглі. Сформуйте лунки по 5-6 см в глибину, витримуючи відстань в 60-70 см. У кожне поглиблення покладіть по 2-3 шт насіння, а після проростання приберіть слабкі. Не забувайте поливати саджанці пару раз на тиждень.

Буряк і ріпа

Культури, висаджені в червні, взимку будуть зберігатися краще, ніж ті, які потрапили у весняний графік городніх робіт. Буряк краще висаджувати розсадою - так він швидше дозріє, а ось ріпу можна сіяти у відкритий грунт. 

Ріпу висаджуйте в грядках з інтервалом 10-15 см один від одного, по 2-3 насіння в кожній лунці. Через деякий час, приберіть слабкі паростки, а інші регулярно поливайте. Раніше ми детально розповідали, як садити буряк на грядці влітку.

Пекінська капуста

Навіть цю культуру можна посадити влітку, але спочатку доведеться посіяти капусту на розсаду і встигнути до середини червня. При цьому, урожай ви зберете через 2 місяці. У ємності для розсади потрібно помістити 1 зернятко насіння. Приблизно через місяць після цього можна пересаджувати капусту у відкритий грунт в 45-50 сантиметрів один від одного. Поливати необхідно 2-3 рази на тиждень.

Стручкова квасоля

Варіант посадки квасолі в червні підходить тим, хто любить свіжі бобові і не планує консервувати їх на зиму. Перед посадкою квасолю потрібно підготувати - замочити її в теплій воді на добу, кілька разів змінивши рідину. Потім на городі зробити лунки глибиною 2-3 см на відстань 20-30 см один від одного. Вкладіть квасолю, присипте землею і полийте. Урожай зійде через два місяці або пізніше.

Цвітна капуста

Якщо ви посадите таку капусту в червні, то вже в липні-серпні зберете перший урожай. Для того, щоб почати процес посадки, вам потрібно викопати лунки глибиною 1-2 см на відстані 25 см один від одного. У кожне поглиблення покласти насіння і присипати землею. Через час видаліть слабкі паростки, а інші поливайте, не даючи грунті пересихати.

Морква

Досвідчені дачники кажуть, що морква найкраще висаджувати саме в червні - в цей час активність шкідників різко знижується. Підготуйте насіння, замочивши їх на добу в гарячій воді, а потім підсушіть їх. Висаджуйте насіння в лунки, витримуючи відстань 5-10 см один від одного. Через деякий час подивіться на якість врожаю і не соромтеся проріджувати його. Поливайте саджанці в залежності від температури на вулиці - в спекотні дні частіше, ніж в прохолодні.

Вас також можуть зацікавити новини: