Головний момент у приготуванні яєць некруто - час варіння / фото ua.depositphotos.com

Яйця - дуже корисний продукт, багатий на вітаміни, корисний холестерин, мінерали і високоякісні жири. Це також один із найпростіших і найшвидших варіантів сніданку або перекусу. Їх можна вживати в різних варіаціях, починаючи від омлету і закінчуючи яйцем пашот.

Не менш популярний спосіб їх приготування - яйця некруто, але тут навіть досвідчені господині стикаються з проблемою, адже їх дуже просто переварити або недоварити. УНІАН розповість, скільки варити яйця некруто, щоб вони вийшли ідеальними.

Як вибрати яйця для варіння

Перед тим як дізнатися, як варити яйця некруто, давайте розберемося, які яйця варто вибрати. Ви здивуєтеся, але це дуже важливий етап, і якщо ви його проігноруєте, всі ваші старання підуть нанівець. Досвідчені господині радять в жодному разі не відварювати свіжі яйця - вони погано чистяться, тому ви ризикуєте залишитися без білка. Для приготування яйця некруто краще віддати перевагу тим, що лежать в холодильнику вже кілька днів. 

Відео дня

Якщо варите яйця магазинні, обов'язково зверніть увагу на категорію. Радимо купувати ті, на яких стоїть позначка С1. Ця категорія ставиться на всі яйця середнього розміру вагою від 53 до 62,9 грамів. Саме під них і розраховувався ідеальний час приготування, про який ми розповімо нижче. 

Ідеальні яйця некруто - скільки варити

Ключовий запит кожної господині, яка вирішила готувати яйця таким способом, - скільки ж їх варити. Ви будете здивовані, але тут відіграють роль навіть секунди. При приготуванні яйця некруто час варіння є ключовим аспектом, щоб жовток вийшов потрібної консистенції.

Беріть блокнот і записуйте: ідеальний час приготування яйця некруто -  3 хвилини і 20 секунд, і ні миттю більше. За цей період білок встигне схопитися, а жовток все ще буде рідким. Бʼємося об заклад, ви не розчаруєтеся.

Як зварити яйця некруто - важливі моменти

Є кілька нюансів, яких обов'язково потрібно дотримуватися при приготуванні яєць цим способом. Не пропустіть такі кроки:

  • кладіть сирі яйця тільки в холодну воду;
  • обов'язково додайте в каструлю трохи солі, щоб яйця краще чистилися;
  • щойно к тільки час приготування (а це 3 хвилини і 20 секунд) завершиться, відразу ж ставте каструлю під холодну воду, щоб перервати процес варіння. 

Важливо: якщо ви вирішите залишити яйця остигати в гарячій воді, страва не вийде. Жовтки просто застигнуть, і на виході ви отримаєте яйця круто.

Вас також можуть зацікавити новини: