Скільки зберігаються різні продукти / фото ua.depositphotos.com

Війна - важкий час для мирних людей, особливо в питанні харчування. Під час війни жителі як окупованих, так і мирних міст намагаються зробити запаси їжі на майбутнє. Називаємо "вічні" продукти, які допоможуть вам пережити найважчі часи навіть без холодильника.

Які продукти довго зберігаються

Мед. Цей продукт може зберігати свій смак роками і десятиліттями, але тільки якщо зберігається в дерев'яній або скляній тарі.

Сіль і цукор - практично "вічні" продукти. Їх термін зберігання становить близько 8 років. Також довго зберігаються цукрові льодяники і іриски.

Відео дня

Шоколад без добавок при кімнатній температурі може зберігатися 1 рік, з ягодами і горіхами - 6 місяців.

Термін зберігання макарони становить 2 роки в сухому приміщенні.

Згущене молоко у металевій банці зберігається 1 рік, в пластиковій - 6 місяців.

Немиті яйця можна зберігати без холодильника близько місяця, в холодильнику - 3 місяці.

Білий рис - рекордсмен серед круп за часом зберігання. Він може не псуватися роками. Термін зберігання гречки і пшона - 9 місяців, манки - 10 місяців, вівсянки - 1 рік, гороху - 2 роки.

Макарони можуть лежати без холодильника 2-3 роки. Соняшникова олія - 4 місяці.

Загальновідомо, що довгим терміном зберігання володіють консерви. Консервовані овочі, фрукти, м'ясо і риба не псуються роками.

До одного року можна зберігати спеції, сухі заправки і бульйонні кубики.

Скільки зберігаються продукти в холодильнику і морозилці

Якщо у вас є доступ до холодильника - це значно урізноманітнює раціон. У морозильній камері багато продуктів зберігають свої властивості місяцями. Список продуктів з термінами зберігання в холодильнику і морозильній камері дивіться по посиланню.

Вас також можуть зацікавити новини: