Як правильно мити голову знають не всі / фото ua.depositphotos.com

Звичайне миття волосся може змусити відчути себе абсолютно новою людиною. Коли у вас свіжовимите волосся, це надихає і додає сил. Але несподівано може статися так, що миття волосся не приносить очікуваного результату і не зрозуміло, як це виправити. Тому, як правильно мити голову - читайте в матеріалі.

Давайте спочатку розберемося, чому не можна мити волосся по всій довжині. Фахівці рекомендують наносити шампунь на коріння, трохи масажуючи пальцями. Так краще буде видалятися забруднення. А ось кінчикам волосся досить стікаючої піни. Таким чином ви уникнете травмування і сплутування волосся.

Чому не можна мити волосся вниз головою - не робіть так більше

Справа в тому, що такий спосіб дуже шкодить волоссю, оскільки шампунь потрапляє на коріння і саме волосся з неправильної сторони. Це викликає більш сильне розкриття волосяних лусочок. В результаті регулярного миття волосся таким сопосбом, воно стане тьмяними і ламкими, а кінчики - посіченими.

Відео дня

Крім того, користувач TikTok @madamesweat навела слова західного експерта з краси, яка радить "ніколи не наносити шампунь на одну і ту ж частину" голови, оскільки вимити потрібно її всю. Вона також сказала, що "занадто сильне тертя може пошкодити волосся", рекомендуючи використовувати "кінчики пальців, а не долоні" при намилюванні, оскільки це призведе до занадто сильного тертя.

Ще один момент - існує досить поширена думка, що чим рідше мити голову - тим краще. Насправді це не так. Дотримуючись такого прикладу, ви ризикуєте отримати почервоніння і подразнення шкіри голови і, як наслідок, випадіння волосся - ось чому не можна рідко мити голову.

Чому не можна мити голову через день - відповідь фахівця

Фахівці в один голос стверджують, що часте миття завдає шкоди волоссю. За словами директора клініки волосся Бостонського медичного центру Лінн Голдберг, люди, які часто миють голову, стикаються з тим, що сальні залози виробляють жир інтенсивніше і волосся стає брудним швидше. Трихолог зазначив, що найкраща порада така: голову необхідно мити раз на три дні.

Однак він підкреслив, що якщо у людини нормальний тип волосся, то його миють один або два рази на тиждень. Якщо жирний тип шкіри, то мити потрібно частіше. А ось у кого жорстке або кучеряве волосся, то його краще мити всього раз в тиждень. Володарі тонкого прямого волосся змушені мити голову два рази в тиждень або ще частіше.

Крім того, фахівець зазначив, що ще потрібно враховувати зачіску і те, фарбоване волосся чи ні.

Чому не можна мити голову перед сном - що кажуть лікарі

Ця поширена помилка дуже шкідлива. По-перше, лягаючи з мокрою головою в прохолодній спальні, ви ризикуєте отримати на ранок, як мінімум, головний біль, а як максимум - прокинутися з симптомами застуди.

Крім того, за словами лікарів, при контакті з подушкою, мокре волосся травмується, втрачає об'єм і в подальшому може виглядати тьмяно.

Щоб всього цього не було, лікарі рекомендують мити і сушити волосся за півгодини до сну.

Скільки шампуню треба для миття голови - як відміряти дозу

Знову ж таки користувач tiktok @madamesweat передала слова експерта з гігієни, яка зазначила, що "менше - значить більше". Спеціаліст рекомендувала наливати в долоню близько 5 мл засобу.

Але якщо ви володар густого волосся, то дозу допустимо трохи збільшити. При цьому, трихологи радять перед нанесенням шампуню добре намочити волосся теплою водою. 

А що буде, якщо переборщити з шампунем, також знають не всі. По-перше, якщо постійно використовувати багато шампуню, то він швидко закінчиться, а по-друге, його неможливо буде добре вимити з голови, тому волосся набуде тьмяного і немитого вигляду дуже швидко.

Раніше УНІАН писав, як правильно мити голову покроково.

Вас також можуть зацікавити новини: