Як швидко розпалити багаття - поради / ua.depositphotos.com

Добути вогонь з вологих, а тим більше з мокрих дров, неймовірно складно. Статися така ситуація може в будь-який момент - дощ може намочити гілки під час пікніка або навіть у вашому сховищі дров, якщо ви забули їх накрити. УНІАН розповість, як швидко розтопити піч сирими дровами або розвести багаття.

Чи можна топити піч сирими дровами - будьте уважні

Можливість використання вологого дерева для розпалювання печі залежить від її типу. Заборонено так робити тільки власникам піролізних пристроїв, а для тих, у кого стоять буржуйки або схожі конструкції, ми розповімо, як розтопити грубку сирими дровами. Головне, враховуйте, що кількість тепла в такому випадку буде менше, ніж якби матеріал був сухим - значна частина температури піде на "виштовхування" вологи, а не на обігрів.

Знайшли сирі дрова - як розтопити піч швидко

Основна складність цього процесу полягає саме в розпалюванні. Якщо у вас є можливість, то покладіть в грубку спочатку сухе дерево, а вже потім підкидайте вологе. Якщо такого варіанту немає, є три шляхи:

Відео дня
  • покласти поліна на грубку, щоб вони просохли;
  • використовувати спеціальний розпал;
  • покласти знизу дров тирсу, тріски і дрібні поліна (вони висохнуть швидше).

Ці три ради допоможуть вам зрозуміти, як висушити сирі дрова для грубки, але такі ж рекомендації актуальні і для багаття. 

Як розпалити багаття з сирих гілок - інструкція

Досвідчені мандрівники, які часто опиняються в "спартанських" умовах, діляться унікальними хитрощами, завдяки яким можна без проблем розвести вогонь в будь-якій ситуації. Вам потрібно:

  • змішати 3 ч. л борошна і 1 ч. л цукру, посипати сумішшю дрова;
  • "приправити" шматки полін декількома щіпками солі;
  • з'єднати господарське мило і спирт в пропорції 1:1, полити сумішшю гілки.

Ще один цікавий спосіб, як розпалити сирі гілки - зім'яти кілька газет, скласти їх "ялинкою", посипати сіллю. Почекати 3-5 хвилин, потім підпалити і, коли почне розгорятися вогонь, додати кілька тонких гілочок. Поступово в багаття можна додавати шматки дров побільше, регулюючи жар. Так у вас вийде легко і без проблем розпалити справжній велике і стабільне багаття.

Вас також можуть зацікавити новини: