Деяким котам у спеку можуть допомогти водні процедури / фото pixabay.com

Котолюбам обов'язково необхідно знати, при якій температурі кішці жарко. Для того, щоб котячий організм працював нормально, температура не має перевищувати +25 градусів. Крім того, необхідно стежити за тим, щоб в приміщенні не було надто сухе повітря. Якщо буде дуже жарко - тварина може отримати тепловий удар.

Саме тому необхідно влітку стежити за тим, щоб для кота температура і вологість були комфортними.

Як кішка реагує на спеку - що потрібно знати

Тварини, як і люди, мають різні звички і можуть по-різному реагувати не несприятливу температуру. Але є і дії, які коти найчастіше роблять в жарку погоду.

Відео дня

Як тварини часто поводяться в спеку:

  • шукають місця, в яких найнижча температура;
  • відмовляються від їжі;
  • багато сплять.

Варто звернути увагу на те, що якщо температура тіла кота серйозно підвищується, то він починає себе дуже активно вилизувати.

Як зрозуміти, що кішці жарко:

  • тварина важко дихає, в тому числі ротом;
  • є млявість і сонливість;
  • тіло може тремтіти, можливі судоми;
  • ви відчуваєте, що тварина гаряча.

Зверніть увагу на подушечки лап - на них може з'явитися піт.

Як зрозуміти, що кіт перегрівся:

  • температура тіла підвищилася;
  • тварина важко дихає ротом;
  • апатична чи дуже неспокійна поведінка;
  • виділяється багато слини;
  • очі широко відкриті;
  • повіки і ясна стали іншого кольору.

Нормальною для кота є температура тіла 38-39,5 градусів.

Як зробити так, щоб коту не було жарко

В першу чергу, подбайте про те, щоб мікроклімат вдома був відповідним - можна намочити рушники чи простирадла і розвісити їх на вікна, тоді у житлі повітря стане більш вологим.

Зробіть невеликий протяг - тільки не ставте вікна на провітрювання, оскільки в такому положенні для тварини вони можуть стати смертоносною пасткою. Вікна можна сміливо відкривати навстіж, якщо є добре закріплені москітні сітки.

Відкрийте двері ванної кімнати - зазвичай там найкомфортніша температура, і кішка може захотіти в спеку повалятися на прохолодній плитці.

Дуже погано, якщо кіт в спеку не п'є багато рідини. Простежте за тим, щоб у нього завжди в мисочці була вода. Не здумайте наливати надто холодну воду - через це ваш вихованець може застудитися. Посуд, з якого тварина їсть чи п'є в спеку, потрібно дуже часто мити, щоб там не розмножувалися мікроби.

У жарку погоду також варто переглянути раціон кота - замініть корми з яловичиною, свининою чи бараниною на ті, які легше перетравлюються, віддайте перевагу продукції з курятиною, індичкою або кроликом.

Як допомогти пухнастому коту в спеку - лайфхаки

Власникам пишної шерсті в жарку погоду особливо непросто. Тільки не здумайте стригти такого кота - цього робити не можна, оскільки шерсть потрібна для терморегуляції, і таке втручання може серйозно нашкодити тварині.

Влітку варто не стригти, а часто вичісувати пухнастих котів - так ви допоможете їм позбутися підшерстя, яке на теплий період відторгається.

Якщо хочете заморочитися - можете також пошукати для улюбленця гідрогелеву підстилку чи комір, які допоможуть йому набагато простіше пережити спеку.

Чи можна мочити кота в спеку

Деякі коти чудово ставляться до води, якщо ваша тварина в їхньому числі - можете сміливо мочити її у прохолодній воді. Також вологим рушником можна протирати лапи і ніс улюбленця.

Якщо ваш кіт - водолюб, тоді у ванній можете залишати йому маленьку цівку холодної води, і він сам зможе під нею охолодитися.

Раніше УНІАН писав, чи можна годувати кота звичайною їжею.

Вас також можуть зацікавити новини: