Як фарбувати волосся вдома / фото ua.depositphotos.com

Для того щоб красиво пофарбувати собі волосся вдома, не обов'язково йти в салон. Тим більше, що під час війни багато українок не мають такої можливості - ані фінансової, ані фізичної.

Пам'ятайте, що якщо на голові є рани, садна або інші пошкодження, то фарбувати волосся не можна. Також фарбування потрібно відкласти на два тижні, якщо робили хімічну завивку, або мінімум на 2 місяці, якщо фарбувалися хною. Фарбувати краще брудне волосся - на нього фарба лягає краще.

Раніше УНІАН склав місячний календар стрижок на червень з вдалими датами для фарбування.

Відео дня

Що вам знадобиться для фарбування волосся

Перед фарбуванням приготуйте всі необхідні інструменти. 

  • Фарба для волосся. Для короткого волосся вистачить однієї упаковки, для волосся до плечей і довше - мінімум 2 упаковки.
  • Гребінець з дрібними зубчиками.
  • Кисть для нанесення фарби (можна замінити непотрібною зубною щіткою).
  • Скляна або пластикова миска для змішування фарби (але не залізна).
  • Пластикові затискачі або шпильки для волосся.
  • Рукавичка.
  • Жирний крем для шкіри.

Як пофарбувати волосся вдома: покрокова інструкція

  1. Якщо ви вперше фарбуєтеся певною маркою фарби, проведіть тест на алергію. Нанесіть на шкіру по краплі фарби і окислювача і залиште на 15 хвилин. Якщо на шкірі не було почервоніння і свербіння - можна приступати до фарбування.
  2. Нанесіть на лоб, вуха і шкіру під лінією волосся жирний крем, щоб ці ділянки не забарвилися.
  3. Підготуйте фарбу, дотримуючись інструкції в упаковці. Найчастіше для цього потрібно змішати фарбу з окислювачем і залишити на 5 хвилин. Не відхиляйтеся від інструкції.
  4. Якщо волосся вже було пофарбовано раніше, спочатку фарбу потрібно нанести пензликом на відросле коріння волосся по всій довжині. Почніть з чола, просувайтеся до скронь і закінчите потилицею.
  5. Викрасьте решту волосся. Для цього візьміть тонке пасмо волосся, нанесіть фарбу по всій довжині волосся і відкиньте пасмо на верхівку, щоб не заважало. Також пасмо можна закріпити на маківці шпилькою.
  6. Почніть фарбування з лівого або правого краю голови. Спочатку пофарбуйте всі верхні пасма, а потім волосся з потилиці.
  7. Решту фарби розподіліть по всій довжині волосся. Не залишайте фарбу "на потім" - її не можна використовувати повторно.
  8. Пофарбоване волосся зберіть в пучок. Накривати голову пакетом необов'язково - це сушить волосся. Змийте фарбу через вказаний в інструкції час. Тримати фарбу довше потрібного часу не можна. Це серйозно шкодить волоссю.
  9. Змийте фарбу з волосся і вимийте голову шампунем. Висушити волосся краще не феном, а природним чином.

Вас також можуть зацікавити новини: