Ідеально чистий посуд-мрія будь-якої господині \ фото ua. depositphotos.com

Посуд - це те, що завжди під рукою, на видному місці і має бути чистим. А чистий до блиску посуд - мрія кожної господині. УНІАН розповість, чим відмити посуд від нальоту і зробити його ідеально чистим.

Відео дня

Раніше УНІАН ділився способами, як почистити чайник від накипу.

Як очистити посуд від жовтого нальоту - рекомендації

Можна скористатися миючими хімзасобами, купленими в магазині. Плюс їх в тому, що не доведеться довго і старанно відтирати тарілки і чашки від жовтих плям і нальоту. Але цей спосіб не екологічний і після такої мийки тарілки потрібно добре споліскувати водою кілька разів.

Для одного з таких способів потрібні сухий відбілювач і пральний порошок. Процедура наступна:

  • змішати складові в рівних пропорціях;
  • суміш розчинити в ємності з гарячою водою;
  • поставити в воду посуд і витримати три години;
  • добре вимити і ополоснути.

А можна скористатися народними способами і тими засобами, які завжди під рукою. Вони, як правило, екологічні, дешевші, але для їх використання потрібно докласти зусиль.

Як відмити посуд від нальоту - інструкції

Перший з засобів для це - сода. Наведений спосіб, що допомагає відмити скляний посуд від нальоту, вимагає замочування. У велику каструлю скласти посуд, приготувати розчин з розрахунку три столові ложки на літр гарячої води і вилити в ємність. Залишити на годину, а потім помити посуд під краном.

Також скляний посуд від нальоту можна очистити лимонною кислотою. Її потрібно розтерти по посуді, а через 20 хвилин змити і обполоснути. Важливо: для миття скла краще використовувати теплу воду, а не гарячу, в іншому випадку тарілки, чашки і склянки швидко потьмяніють.

Також можна замочити посуд від нальоту в розчині з декількох ложок гірчиці і води. Для цього потрібно скласти кухонне начиння в глибоку ємність і залити її цією сумішшю. Через годину гарненько помити.

Як відмити бруд з посуду - ефективний спосіб

Для особливо брудного посуду підійде такий спосіб: змішати один до одного соду і перекис водню. Губкою розподілити суміш по поверхні тарілок, чашок або склянок, а потім добре промити водою. Цей спосіб задовольнить очікування навіть найвимогливіших господинь.

Як відмити білий посуд від нальоту - простий лайфхак

Білий посуд вимагає особливої уваги до себе, оскільки всі плями на ньому дуже видно. Щоб їх позбутися, посипте сліди нальоту лимонною кислотою і залиште на півгодини. Потім потріть плями губкою і помийте як зазвичай. 

Вас також можуть зацікавити новини: