Мало хто знає, чому мандарини кислі.
Багато з нас люблять поласувати цитрусовими, тим більше що вони дуже корисні для здоров'я. А в період новорічних свят вживання мандаринів вже стало справжньою традицією. Існує кілька методів, завдяки яким кислі мандарини не зіпсують вам свято, оскільки їх можна перетворити в солодкі, про що ми і розповімо в матеріалі.
Практично всі цитруси є кислими в більшій чи меншій мірі. Науково це залежить від клітин, які називаються вакуолями: вони кислі через наявність у них позитивно заряджених іонів водню.
Однак основною причиною того, що мандарини стають кислими, є нестача поживних елементів і висихання грунту, коли формувалися плоди. Крім того, недозрілі мандарини також можуть бути кислими.
У тому випадку, якщо куплені вами мандарини виявилися кислими, не турбуйтеся, адже це можна виправити в найкоротші терміни. Тим більше, відрізнити нестиглі мандарини дуже складно на вигляд. Опишемо кілька лайфхаків, як кислі мандарини зробити солодкими.
Якщо ви нікуди не поспішайте, то існує ще один перевірений метод "підсолоджування" мандаринів. Щоб вони дозріли природним шляхом, їх потрібно покласти на кілька днів на підвіконня, на яке потрапляє сонячне світло.
Раніше ми писали, як використовувати апельсинові кірки, описавши унікальний метод застосування на городі.