Як почистити ложки і виделки / фото ua.depositphotos.com

Ложки і виделки з часом покриваються нальотом з бруду, жиру і залишків їжі. Найбільше забруднень накопичується між зубцями вилок і на візерунках. Щоб позбутися від нальоту на столових приладах і надати їм новий вигляд, застосовують різні способи в залежності від матеріалу приладів.

Як очистити ложки і виделки розчином соди - універсальний спосіб

Цей спосіб чищення підходить для ложок і виделок з нержавіючої сталі, мельхіору, алюмінію. Прилади занурюють в розчин, який розм'якшує бруд, після чого її можна легко видалити губкою.

Закип'ятіть 2 л води і додайте 2 столові ложки солі, 2 столові ложки соди і 1 столову ложку лимонної кислоти. Перемішайте інгредієнти до розчинення і занурте прилади в розчин на 30 хвилин. Потім протріть ложки і виделки губкою.

Відео дня

Якщо прилади сильно забруднені, додатково додайте у воду 2 столові ложки гірчичного порошку. Час замочування збільште до 50 хвилин.

Як очистити ложки і виделки кип'ятінням

Цей спосіб не підходить для срібних приладів, порцелянових, дерев'яних приладів.

Візьміть високий посуд і застеліть його дно і боки фольгою. Залийте посуд водою і викладіть у воду на фольгу. Доведіть до кипіння. На 1 л води додайте по 50 г солі і соди. Зменшіть вогонь до мінімального і кип'ятіть ложки і вилки 20 хвилин. Залиште прилади у воді, поки вона не охолоне.

Після цього прилади можна протерти губкою або зубною щіткою. У вилок після кипіння легко очищається бруд між зубцями.

Як очистити ложки і виделки зубною пастою

Зубна паста швидко очищає прилади від бруду. Але для очищення потрібно використовувати пасту без відбілюючого ефекту, щоб не пошкодити ложки і вилки.

Нанесіть на вологу тканину зубну пасту і протріть кожен прилад круговими рухами. Виделки також натріть між зубцями. Через кілька хвилин змийте пасту і протріть губкою.

Як освітлити ложки і виделки за допомогою оцту і лимона

Для освітлення потемнілих від часу приладів використовують кислий розчин. Для цього викладіть прилади в суміш з 1 л води, 100 мл оцту і декількох крапель лимонного соку. Доведіть цю суміш до кипіння і відразу вимкніть. Залиште вилки і ложки на 1 годину в розчині і потім протріть губкою.

Вас також можуть зацікавити новини: