Як очистити платформу праски - поради / depositphotos.com

Як би дбайливо ви не поводилися з праскою, рано чи пізно вона забруднюється - на підошві утворюється накип або пригорають шматочки одягу. Підошву праски обов'язково потрібно очищати, інакше техніка не виконуватиме своїх функцій. УНІАН розповість, як очистити праску від нагару народними засобами.

Відео дня

Як почистити підошву праски від нагару - поради

Перед очищенням праски визначте, з якого матеріалу виготовлена платформа. Наприклад, кераміка чи тефлон не терплять абразивних речовин, тому на них краще використовувати м'які засоби.

Як очистити праску від нагару содою - технологія

Сода ефективно видаляє нагар із платформи. Застосовують її в два етапи - спочатку - розчиніть у склянці води кілька чайних ложок соди, потім змочіть у розчині шматок тканини і протирайте охолоджену праску до тих пір, поки бруд не зникне. Після чищення протріть платформу вологою губкою.

Як прибрати чорний нагар з праски перекисом

Ще один перевірений засіб - аптечний перекис водню. У ньому потрібно змочити ватку або ватний диск і ретельно потерти праску якийсь час. Ви побачите, як нагар залишається на шматочку ватки, тому що перекис розчиняє наліт. В кінці потрібно витерти праску вологою тканиною.

Як почистити праску від прилипання оцтом і сіллю

Оцет і сіль - ефективні проти нагару продукти, які є у будь-якій шафці. Для очищення оцтом змочіть ватний тампон в рідині і витріть бруд з праски. Якщо він не витирається, змішайте оцет і нашатир у пропорції 1:1, ретельно потріть забруднення, а потім протріть підошву праски вологою ганчіркою.

Для очищення сіллю висипте жменю на аркуш паперу і поводіть над нею включеною гарячою праскою. Так ви зможете швидко позбутися нагару на підошві техніки.

Як почистити праску парафіном - бабусин метод

Загорніть звичайну свічку в бавовняну тканину і потріть підошву включеної праски. Тримайте праску та свічку над папером, куди капатиме розплавлений віск. Не використовуйте цей метод із прасками, які мають отвори для пари - парафін може потрапити в них і в майбутньому забруднити одяг.

Як почистити праску від накипу народними засобами

Швидко та дешево позбутися накипу у прасці допоможе лимонна кислота. Щоб зрозуміти, як почистити праску лимонною кислотою, розчиніть столову ложку лимонної кислоти у склянці теплої води. Залийте суміш у резервуар праски та нагрійте техніку до максимуму, кілька разів струсіть та натисніть на кнопку пари. Наприкінці промийте резервуар чистою водою і протріть праску насухо.

Вас також можуть зацікавити новини: