Кращі методи, як почистити тостер всередині від нагару / фото ua.depositphotos.com

Для багатьох тостер - річ, без якої не минає жоден ранок. Погодьтеся, ця техніка не раз вас виручала під час поспіху на роботу. Закинули хліб, намазали джемом - і перекус до кави готовий. Але мало хто замислюється про те, що навіть такий нехитрий прилад потребує правильної експлуатації. Зізнайтеся, ви можете місяцями не думати про те, чи потрібно мити тостер, до тих пір, поки звідти не стане з'являтися запах гару. Як очистити тостер від нагару – розповідаємо в цьому матеріалі.

Як почистити тостер - основні моменти

Якщо ваш тостер розбирається - вітаємо, ви щасливчик. Вам достатньо зняти лоток для крихт, добре його помити і протерти внутрішню частину тостера серветкою. Однак цей метод вам не допоможе, якщо всередині є нагар. У цьому випадку ваш незамінний помічник - щітка для чищення тостера. Проте вона є не у всіх, тому розповідаємо про те, як почистити тостер в домашніх умовах.

Для початку, розберімося, чи можна мити тостер всередині? Відповідь - ні. Як і багато електроприладів, його категорично заборонено занурювати у воду або промивати під краном. Внутрішня частина тостера не ізольована, тому при контакті з водою він може зіпсуватися.

Відео дня

Як же тоді почистити тостер всередині від нагару? Якщо на дні є знімний лоток, вийміть його і помийте засобом для миття посуду. Внутрішню частину просто витріть сухою ганчіркою. Однак якщо тостер не розбирається, вам потрібно перевернути його і гарненько потрусити, щоб випали крихти. Напевно, від усіх залишків хліба ви не позбудетеся, тому пройдіться по внутрішній частині приладу зубною щіткою. 

Ще один дієвий спосіб, як почистити тостер всередині від пилу і нагару - сіль:

  • засипте стільки солі, щоб до верху залишалося близько сантиметра;
  • оберніть тостер харчовою плівкою, щоб закрити отвори для хліба;
  • добряче струсіть тостер кілька разів - це потрібно для того, щоб сіль відібрала від стінок все забруднення;
  • висипте сіль і прочистіть тостер від її залишків щіткою - так ви продовжите життя своєму тостеру і вбережете його від появи корозії. 

Для любителів тостів з сирною начинкою розповідаємо, як почистити тостер від сиру. Переконайтеся, що тостер не включений в розетку, змішайте соду з невеликою (це дуже важливо) кількістю води і нанесіть щіткою на місця, де прилипнув сир. Через 10-15 хвилин протріть це місце серветкою, і від сиру не залишиться і сліду. 

Як почистити тостер зовні

Найчастіше, головний ворог зовнішньої поверхні тостера - це пил. Як ми знаємо, найпростіший спосіб, як почистити тостер від пилу - протерти його вологою серветкою або ганчіркою. Але спочатку переконайтеся, що пристрій вимкнений з мережі та повністю охолонув. Техніку безпеки ніхто не скасовував.

Якщо ваш тостер з металу, не радимо чистити його жорсткими гумками або скребками - подряпини вашу кухню не прикрасять. До того ж, в них буде накопичуватися бруд.

Як часто потрібно чистити тостер

Регулярність - наше все. Чим частіше ви використовуєте тостер, тим краще і частіше доведеться його чистити. Щоб ваш тостер сяяв чистотою і при експлуатації не пахнув горілим, його потрібно чистити щотижня. Один-два рази на тиждень обов'язково виймайте нижній лоток і позбавляйтеся від хлібних крихт. Так ви значно полегшите собі життя, адже великий нагар просто не встигне утворитися. "Ґрунтовну" чистку з використанням описаних вище рад достатньо проводити раз на місяць.

Вас також можуть зацікавити новини: