Як позбутися перегару / depositphotos.com

Все на святі добре, крім одного - запаху перегару на наступний день. Здавалося б, ніби й випив не так багато, а запах є. Що з цим робити? УНІАН знає кілька способів, як позбутися перегару після свята.

Раніше ми писали, як прибрати похмілля за допомогою домашніх засобів.  

Перегар - чому він з'являється

Причина перегару - це продукти розпаду етанолу (спирту). Вони з'являються в організмі після того, як печінка почала переробляти алкоголь - приблизно через 1-1,5 години. Частина цих продуктів розпаду - наприклад, оцтова кислота - і є причиною неприємного запаху, який може триматися від двох годин до доби.

Відео дня

Вивести токсини відразу організм не може, він робить це поступово - через легені, через шкіру і з сечею. І тільки після того, як повністю розщепить і виведе весь алкоголь, зникне перегар. Ось чому від перегару вам не допоможе ні жуйка, ні полоскання. Але ми знаємо, чим можна допомогти.

Як позбутися перегару: 5 способів

Ці процедури допоможуть прискорити виведення продуктів розпаду алкоголю з організму.

1. Кава або чай

Щоб позбутися запаху перегару, пийте більше рідини. Це може бути кава або чай, чорний або зелений - вони містять кофеїн і мають сечогінний ефект. Значить, ваш організм буде швидше виводити непотрібні хімічні сполуки.

2. Свіже повітря

Добре провітріть кімнату, а ще краще прогуляйтеся. Кисень потрібен для ефективного окислення спирту в печінці - чим більше кисню, тим швидше ви позбудетеся перегару. Наркологи також радять позбавлятися запаху перегару за допомогою вентиляції легенів - робити глибокі вдихи і видихи. Це допоможе знизити концентрацію видихуваних парів спирту, а значить, перегар буде не таким сильним.

3. Теплий душ

Тепла вода розкриває і очищає пори - токсини виводяться швидше. Можна прийняти контрастний душ з милом, шампунем або кондиціонером зі стійкою ароматом. Але з таким душем слід бути обережним тим, у кого є проблеми з серцево-судинною системою.

4. Білок на сніданок і трохи гостренького

Поснідайте (або пообідайте) яєчнею, омлетом або з'їжте щось з нежирного м'яса. Суть у тому, щоб дати організму додатковий білок - він допоможе печінці швидше переробити залишки етилового спирту.

Гірчиця, перчик чилі або інші гострі прянощі допоможуть прискорити обмін речовин, а значить організм буде швидше виводити продукти розпаду.

5. Аптека на допомогу

Якщо нічого не допомагає - зайдіть в аптеку. Антипохмільні препарати, в складі яких є унітіол або бурштинова кислота, впливають на обмін речовин і прискорюють виведення продуктів алкогольного розпаду з організму.

Пийте з розумом і нехай у вас не буде похмілля і перегару.

Вас також можуть зацікавити новини: