Як правильно прати та сушити рушники - корисні поради / depositphotos.com

Часто трапляється, що речі, які висять у ванній, втрачають свіжість і починають погано пахнути. Як позбутися запаху вогкості в рушниках - для цього є кілька простих, але ефективних способів.

Що робити, якщо рушник пахне вогкістю

Позбутися запаху рушників лимонною кислотою можна, якщо використовувати її разом з миючим засобом:

  • Додайте 1 ч. л. при пранні або замочуванні.
  • Застосуйте режим віджиму з високою швидкістю, щоб максимально видалити вологу.
  • Сушіть випрану білизну в місцях з хорошою вентиляцією.

Якщо у вас немає балкона, придбайте сушарку, яка складається і яку, за потреби, можна поставити в кімнаті.

Відео дня

Як позбутися запаху рушників за допомогою оцту 

Додайте невелику кількість, приблизно 1 ст. л., в пральну машину разом з рушниками. Оцет має відмінні властивості щодо усунення неприємного запаху.

Наступний крок - правильно повісити рушники, щоб вони не задихнулися, поки висохнуть:

  • Рівномірно розподіліть рушники по білизняний мотузці або штанзі в один шар. Особливо це стосується махрових рушників.
  • Винесіть рушники на вулицю або провітрюваний балкон. Сонячні промені мають природні властивості дезодорації. Розправте і залиште речі на сонці для вивітрювання неприємного запаху.
  • Якщо білий рушник все одно пахне вогкістю, спробуйте додати відбілюючий засіб під час прання. Він допоможе не тільки усунути запах, але і поверне рушникам яскравість. 

Кисневий відбілювач без хлору можна використовувати в половині від рекомендованої дози і для кольорових речей, якщо можлива мінімальна втрата кольору хвилює вас менше, ніж запах вогкості.

Після кожного використання рушників вішайте їх на добре провітрюване місце, це дозволить уникнути затримки вологи. Якщо білизна у вашій ванній регулярно неприємно пахне, це означає, що там погана вентиляція. Щоб уникнути смороду, завжди тримайте двері відкритими або виносьте рушники на просушку в кімнату.

Важливо: регулярно і часто періть рушники, це допоможе прибрати мікроорганізми, які викликають запах вогкості. Використовуйте кондиціонери для білизни та пом'якшувачі води. Жорстка вода може сприяти появі неприємного запаху.

Перед тим, як прибрати рушники в шафу, пропрасуйте їх без режиму відпарювання і покладіть на полиці віддушки для білизни або кілька брусків туалетного мила.

Сподіваємося, що ці поради допоможуть вам позбутися запаху вогкості в ваших рушниках і повернути їм приємний аромат. Щоб уникнути проблем із запахом у майбутньому, регулярно дотримуйтесь профілактичних заходів. Доглядайте за рушниками правильно, і вони завжди будуть радувати вас своєю свіжістю!

Вас також можуть зацікавити новини: