Що додавати при пранні чорних речей-кращі засоби / фото ua.depositphotos.com

Одяг темних відтінків дуже примхливий в пранні. Отримати море вицвілої білизни і, не менше за розмірами, море посірілого вкрай просто, якщо не розібратися, як правильно прати чорні речі.

Раніше ми вже розповідали, що не можна прати в режимі швидкого прання

Чи можна прати чорні речі з сірими і кольоровими - відповідь знайдено

Важливе правило, якого потрібно дотримуватися під час прання білизни щоразу, - чорні речі кладіть окремо від всіх інших. 

Відео дня

Разом з чорною білизною можна прати білизну темних відтінків (темно-сірий, темно-синій, темно-зелений тощо). На це є дві причини:

  • якщо такі речі забарвлять один одного, цього не буде видно;
  • вони не зашкодять одне одному - на відміну від світлих і кольорових, через які з'являться катишки.

І від першої, і від другої проблеми буде складно позбутися, більш того, обидві з них зіпсують речі, надавши їм малопривабливий зовнішній вигляд.

Як правильно прати чорні речі в пральній машині - прості поради

Логіка при підготовці речей до прання проста: чим менше вони труться - тим повільніше втрачають колір. Тому, відправляючи сорочку в барабан, застебніть гудзики, а на бюстгальтері - гачки, на джинсах - все блискавки. 

Також перед пранням вивертайте темний одяг навиворіт. Тоді основний удар на себе візьме виворітна сторона, це також сповільнить втрату кольору.

Як правильно прати чорні речі в пральній машині - вибираємо режим 

Тепла або гаряча вода може прискорити вицвітання - барвник просто вимиється. Тому, перед тим як прати чорні речі - скільки градусів б ви не виставили, все буде не так, якщо температура вище 30-40°C. Використовуйте найкоротший цикл прання або ж режим для делікатних тканин. Взимку деякі господині радять прати в теплій воді, а полоскати - в холодній (інакше засіб для прання в дуже холодній воді може не подіяти).

Розповідаємо, як правильно прати чорні речі / фото ua.depositphotos.com

Що додавати при пранні чорних речей - звичайний порошок не підійде

Віддавайте перевагу рідким засобам для прання, якщо перете темні речі. Розсипний порошок може залишити білі розводи і плями, що зіпсує свіжовипраний одяг - доведеться прати знову. 

А спеціальні засоби допоможуть вам ще більше убезпечити себе від вицвітання речей і тішитися улюбленим блузками або шортами якомога довше. Шукайте на упаковках написи на кшталт "для прання темного одягу". 

Вас також можуть зацікавити новини: