Як випрати куртку в машинці / фото ua.depositphotos.com

В Україну вже йде літнє тепло, а сезон курток закінчується. Пора випрати верхній одяг і заховати до наступних заморозків. Багато людей побоюються прання курток в пральній машині, боячись пошкодити виріб. Але якщо дотримуватися деяких правил, то річ збереже товарний вигляд після машинного прання.

Відео дня

Як випрати куртку в машинці: загальні правила

Перш за все потрібно знайти на куртці бирку від виробника. На ній зазначено, чи можна прати річ в машинці і при якій температурі це краще робити. Якщо на ярлику є значок тазика з рукою, значить прання в машинці заборонене. Іноді виробник допускає машинне прання, але забороняє віджимання.

Ярлики на бирках одягу / фото aquamarine-service.com.ua

Перед пранням потрібно перевірити всі кишені. Відстебніть всі елементи, які можна відстебнути - капюшони, хутро, декор. Застебніть всі блискавки і гудзики, щоб вони не пошкодили машинку. Виріб виверніть навиворіт - це виключить ризик розводів на лицьовій стороні.

Виріб покладіть в машинку. Краще не класти в барабан нічого, крім куртки, навіть якщо вона легка. Виберіть температуру води, рекомендовану на бирці. Деякі машинки мають спеціальний режим для прання куртки. Не використовуйте пральний порошок, оскільки він може залишити розводи на куртці. Замість нього використовуйте рідкий засіб для прання.

Як прати куртку з синтепону в машинці

Синтепонові куртки перуть при температурі не вище 30° і не довше 40 хвилин. Після прання виріб не віджимають в машинці, а сушать природним чином. Таку куртку не можна прати засобами, в складі яких є хлор.

Як прати пуховик в машинці

Прання пуховика вимагає режиму "делікатний", щоб не пошкодити річ. Температура прання - не вище 30°. Після прання включіть полоскання кілька разів і виберіть повільну швидкість режиму, якщо на бирці вироби дозволений віджим. Пуховик сушать в горизонтальному положенні, час від часу перевертаючи.

Як прати куртку з поліестеру в машинці

Таку річ можна прати при температурі до 40°. Встановіть делікатний режим, вимкніть сушку і віджимання. Куртку після прання віджимають вручну і сушать на "плечиках". Поліестерову куртку не можна сушити на батареї і при прямих сонячних променях - це може зіпсувати річ.

Як прати вітровку в машинці

Вітровки не дуже вимогливі до умов прання. Якщо на бирці не вказано інше, то прати вітровку можна при температурі 40°, а також віджимати і просушити в машинці. Не забудьте застебнути всі блискавки і вивернути куртку. Для сушіння вітровку не варто підвішувати, інакше вона може розтягнутися. Краще покласти річ на рівну поверхню.

Вас також можуть зацікавити новини: