Чим і як підв'язувати помідори / depositphotos.com

Багато досвідчених городників регулярно підв'язують помідори. Якщо цього не робити, то рослини під вагою плодів схиляються до землі і деформуються. Від цього страждає і якість, і кількість врожаю. Більш того, плоди, що лежать на землі, сильніше схильні до нападу шкідників.

УНІАН розповість, як підв'язати високорослі помідори у відкритому грунті, навіть якщо ви ніколи цього раніше не робили.

Раніше ми говорили про те, чим підгодувати помідори.

Відео дня

Як підв'язати помідори до кілочка

Вам потрібно взяти кілочки і шпагат, розраховуючи, що для одного куща вам потрібна одна опора. Вибирайте кілочки, які перевищують висоту куща на 20-25 см. Такий підхід допоможе вам регулярно підв'язувати нові пагони.

Як підв'язувати помідори у відкритому грунті на каркас

Конструкцію у вигляді призми або конуса ви можете зробити самі або придбати в магазині. Зазвичай, вони металеві, але іноді зустрічаються і пластикові моделі. Такий каркас потрібно вбити в грунт і підв'язати на нього кущі помідорів. Врахуйте, що якщо у вас дуже багато кущів, то і каркасів знадобиться багато, а це може бути затратно по бюджету.

Як підв'язувати помідори на шпалері

Горизонтальна шпалера - ще один метод підв'язки помідорів. У міру їх зростання ви зможете міняти положення і заново підв'язувати кущі. Вкопайте в землю списи, а шпагат натягніть між ними. Стебла помідорів потрібно пропустити між декількома нитками шпагату, щоб рослина, як ніби-то, лежала на них.

Вертикальна шпалера вдаліше, якщо ви вирощуєте помідори в теплиці. Суть конструкції та ж, але нитки потрібно підв'язувати вертикально до кущів, як би "підтягуючи" їх вгору. Так у вас вийде уникнути торкання рослини з землею, а значить і її травмування. 

Як підв'язати високорослі помідори у відкритому грунті на сітку

Візьміть сітку висотою в два метри і простягніть її між рядами помідорових кущів. Шпагатом прив'яжіть до сітки рослини, надійно закріпивши їх на конструкції. У міру того, як помідори будуть рости, ви зможете підв'язувати їх вище. Зручність цього способу полягає в тому, що до однієї сітки можна підв'язати кілька кущів і не потрібно забивати окремі кілочки.

Вас також можуть зацікавити новини: