Як розігріти рис / фото ua.depositphotos.com

Рис - популярна і смачна крупа, яку часто готують українці. Він добре зберігається в холодильнику, але при розігріванні стає жорстким, липким і несмачним. УНІАН підкаже, як врятувати занадто липкий рис і розігріти вчорашню крупу.

Злипся рис: що робити

Якщо рис вийшов занадто липким і водянистим відразу після варіння, покладіть на нього зверху скибочку хліба, накрийте кришкою і залиште на 10 хвилин. Хліб вбере в себе зайву вологу з рису.

Також рис можна відкинути на друшляк і промити холодною проточною водою. Ще один спосіб - викласти рис на деко рівним шаром і поставити в розігріту до 180° духовку на 5 хвилин. Це прибере залишки вологи.

Відео дня

Як правильно гріти рис

  • В мікрохвильовці: у миску з рисом влийте 1 ст.л. води. Розімніть рис виделкою і розбийте грудочки. Накрийте миску кришкою або другою тарілкою і розігрівайте 1 хвилину на високій потужності. Потім зніміть кришку і грійте рис ще 2 хвилини.
  • На плиті: у сковороду або сотейник влийте 1 ст.л. олії. У розігріту олію покладіть рис і розбийте грудочки. Грійте рис 2 хвилини, потім влийте пару ложок води і бульйону і грійте до потрібної температури, періодично помішуючи рис.
  • У духовці: розігрійте духовку до 180°. Варений рис розкладіть рівним шаром на деко і розбийте грудки. Збризніть рис двома ложками води накрийте фольгою і поставте в духовку на 10-15 хвилин.

Вас також можуть зацікавити новини: