Поради, як позбутися від запаху їжі на одязі і в квартирі / фото ua.depositphotos.com

Напевно ви стикалися з проблемою запаху, який залишається після приготування їжі. Незалежно від того, що ви готували, запах може затримуватися надовго. Ми розповімо вам, як прибрати запах в квартирі після смаження.

До слова, раніше УНІАН розповідав, як позбутися запаху риби в квартирі.

Як прибрати запах готування в квартирі - спосіб 1

Перший та найпростіший спосіб - провітрювання приміщення. Відкрийте вікна та двері, щоб створити потік свіжого повітря. Це найвірніший та найкращий засіб, як позбутися  запаху їжі після готування. Якщо погода дозволяє, залиште вікна відкритими на кілька годин.

Відео дня

Порада. Користуйтеся витяжкою. Якщо у вас є витяжка в кухні, то користуйтеся нею при приготуванні їжі. Витяжка допоможе вивести запахи з квартири.

Як прибрати запах в квартирі після смаження - спосіб 2

Ще один ефективний метод - використання соди. Вона чудово поглинає запах і покращує якість повітря в приміщенні. Наприклад, ви можете поставити миску з содою на кухні або в кімнаті, де залишився запах. Правда, щоб сода спрацювала, знадобиться деякий час.

Порада. Пам'ятайте про чистоту. Регулярне прибирання в квартирі допоможе прибрати запахи. Особливу увагу приділіть кухонній плиті та мікрохвильовій печі.

Що поглинає запах в квартирі, крім соди

Якщо провітрювання і сода не допомагають, спробуйте використовувати освіжувачі і поглиначі запахів. Є багато продуктів на ринку, які можуть допомогти усунути запах. Вони продаються у вигляді спреїв, дифузорів або гелів. Виберіть продукт із ароматом, який вам подобається, і використовуйте його відповідно до інструкцій.

Як позбутися запаху смаженого на одязі, якщо провітрювання не допомагає

Одяг, на жаль, відмінно вбирає запахи. Якщо запах після готування залишається на одязі, спробуйте використовувати спеціальні засоби для прання, які усувають запахи. Якщо на вулиці холодно, то одяг можна повісити на свіжому повітрі. Мороз позбавляє тканину від всіх неприємних запахів.

Отже, як ви можете бачити, існує безліч способів позбутися запаху в квартирі після смаження. Виберіть відповідний для вас метод і насолоджуйтеся свіжим і чистим повітрям в своєму будинку, навіть після смаження котлет.

Вас також можуть зацікавити новини: