Як відіпрати комір і манжети сорочки від жовтих плям / фото ua.depositphotos.com

Пожовтів комір сорочки - напевно, ви стикалися з цією проблемою. Жовті плями на одязі не тільки засмучують, але і псують ваш зовнішній вигляд. Згадайте, скільки разів ви викидали футболки або сорочки, на комірі яких з'являлися жовті плями? Однак це залишиться в минулому, адже ви дізнаєтеся про те, як відіпрати засмальцьований комір і продовжити термін служби вашої сорочки. 

Раніше УНІАН розповідав, як і чим швидко вивести жирну пляму. У цьому матеріалі читайте про те, як відіпрати манжети і комір на сорочці.

Як прибрати жовтизну на комірі і манжетах сорочки

Одним з найпоширеніших засобів для чищення комірів сорочок вважається відбілювач або плямовивідник. Особливо актуальним цей варіант є для тих, хто шукає інформацію про те, як почистити комір білої сорочки. Однак багато хто допускає фатальну помилку – не читають інструкцію, де вказано матеріал сорочки. Варто пам'ятати, що на деякі матеріали хлор діє згубно, і тоді сорочку не врятувати. Якщо ви все ж вирішили спробувати відіпрати чоловічі комірці з цими засобами, обов'язково дотримуйтесь дозування і температурного режиму під час прання. Зазвичай це прописують на упаковці засобу.

Відео дня

Ще один дієвий спосіб, як прибрати жовтизну з коміра сорочки - перекис. Його краще використовувати на білих тканинах. Для того, щоб позбутися засмальцьованих плям на комірі і манжетах, скористайтеся народним засобом:

  • розчиніть у воді 4 ст. л. натертого господарського мила без аромату;
  • влийте туди 50 мл аптечного перекису;
  • розчин нанесіть на жовті плями і витримайте на комірі півгодини.

Після пройдіться по плямах зубною щіткою і виперіть річ як зазвичай. Але не перестарайтеся, адже тоді доведеться позбавлятися від катишок на комірі. 

Для того, щоб врятувати сорочку або відбілити комір на шкільній формі, можна також скористатися розчином аміаку, змішавши його з водою в пропорції 1:1. Не забудьте надіти рукавички і відкрити вікна, тому що запах нашатирю не з приємних. Після цієї процедури обов'язково знадобиться прання.

Якщо йдеться про кольорової тканини, то врятувати комір може допомогти гліцерин. Нанесіть його на плями на півгодини, після чого сполосніть у воді з лимонним соком або лимонною кислотою. Після звичного прання плями підуть. 

Але що робити, якщо часу на прання немає? Є спосіб, як почистити комір сорочки без прання. Досвідчені господині радять використовувати сіль і перекис. У 3 літрах води розчиніть по 1,5 ч.л. солі і перекису і замочіть там сорочку на 20 хвилин. Не забувайте періодично її перевертати, щоб плями пішли рівномірно. Після цього достатньо просто сполоснути сорочку, прати її необов'язково. Щоб вона висохла швидше, можете скористатися звичайним феном. 

Як не забруднити комір сорочки

Щоб не довелося довго возитися з жовтими плямами, є кілька превентивних методів. Як би банально це не звучало, але приділяйте більше уваги очищенню шкіри шиї. Багато хто часто ігнорує цю ділянку при поході в душ або вмиванні. Також постарайтеся не наносити засоби для укладання на місця, які будуть контактувати з коміром. 

Крім того, радимо прати сорочки відразу після носки, щоб піт, пил і жир не в'їдалися в тканину.

Вас також можуть зацікавити новини: