Є прості лайфхаки, як правильно розвести сухе молоко / фото: ua.depositphotos.com

Згадки про сухе молоко ви, найімовірніше, нерідко зустрічали на етикетках магазинних йогуртів, кефіру і сметани. Багато хто ставиться до цього порошку з підозрою, мовляв, воно шкодить для здоров'я. Але це не так. Читайте на УНІАН, як розвести сухе молоко для сніданків і перекусу. 

Раніше УНІАН детально описав, як робиться домашнє згущене молоко - рецепт, який подужає навіть новачок.

Сухе молоко майже не поступається пастеризованному за вітамінним складом і поживними якостями. З нього готують крем, сир і згущене молоко. Понад те, сухе молоко не відрізняється від рідкого і за смаком: якщо боїтеся, що концентрат вийде "занадто водянистим", сміливо купуйте суміш з великим відсотком жирів і білків. 

Відео дня

Сухе молоко - як використовувати правильно

Молоко в порошку можна зберігати в сухому місці від півроку до трьох років в залежності від жирності. Термін дії звичайного молока закінчується вже за 15 діб, а без холодильника за високої температури цей продукт зіпсується протягом дня. 

Перед вживанням, особливо в дитячому харчуванні, краще проконсультуватися з лікарем щодо протипоказань і переконатися, що суміш не викличе ні у вас, ні у вашої дитини алергії. 

Порошок потрібно обов'язково розчинити у теплій перекип'яченій воді і добре розмішати, щоб не утворилися грудочки. Вода активно взаємодіє з білками продукту, а в результаті виходить відновлене молоко. 

Як правильно розвести сухе молоко на 1 л - покрокова інструкція

На п'ять ложок порошку (25 г) візьміть один стакан теплої води (200 мл), вливаючи її поступово. Весь цей час помішуйте суміш до однорідної консистенції, потім залиште її на 15 хвилин "наодинці", щоб білки набрякли. Якщо ви хочете отримати концентрат з великим відсотком жирів, зі співвідношенням води і порошку доведеться погратися.

При розчиненні сухого молока завжди враховуйте температуру, оскільки недостатньо прогріта вода зіпсує ваш концентрат - замість рідини ви отримаєте вологі грудочки. 

Також не можна вливати окріп, бо тоді ваш продукт згорнеться. А якщо скористаєтесь міксером - утвориться зайва пінка.

А ось вже розведене молоко можна кип'ятити і вживати окремо зі сніданками або легкими перекусами, або на його основі готувати молочні каші чи кисломолочні продукти. 

Вас також можуть зацікавити новини: