Чи можна готувати картоплю з шкіркою - рецепти / depositphotos.com

Картопля в мундирі - один з найпростіших і ситних гарнірів, який можна приготувати до м'яса або риби. Однак, смак картоплі залежить не тільки від сорту, але і від правильного приготування. УНІАН розповість, скільки потрібно запікати картоплю в мундирі і як смачно її зварити.

Раніше ми говорили про те, як зберігати картоплю в погребі або квартирі.

Скільки хвилин після закипання варити картоплю в мундирі - технологія

Вважається, що варіння картоплі в мундирі - найкорисніший спосіб приготування коренеплоду. У шкірці містяться вітаміни A, B1, B3, B6, білки, клітковина, калій, залізо та інші необхідні людині мікроелементи.

Відео дня

Основна проблема, з якою багато хто стикається - картопля проваривается нерівномірно, але це можна виправити, підібравши бульби однакового розміру. Потім їх потрібно ретельно відмити від бруду (краще - щіткою) і проколоти зубочисткою, тоді шкірка при варінні не лопне.

Корисна порада: додайте у воду 1 ч.л оцту і 1 ч. л солі при варінні - це також допоможе уникнути деформації шкірки.

Далі вам потрібно залити водою картоплю так, щоб рідина повністю покривала бульби. Додати сіль - приблизно 0.5 ст.л на 1 л води. Після цього накрити каструлю кришкою і поставити на сильний вогонь.

Відповідаючи на питання про те, скільки варити картоплю в мундирі, говоримо - залежить від віку коренеплоду:

  • стара - 30 хвилин;
  • молода - 15 хвилин.

В середньому, до повної готовності картопля в мундирі вариться 20-25 хвилин. Щоб перевірити, закінчено чи процес приготування, проткніть картопля виделкою або ножем - м'яка бульба готова до вживання.

Картопля в шкірці в духовці з часником і розмарином - рецепт

  • картопля - 600 гр;
  • рослинна олія - 30-40 мл (для змащення бульб і дека);
  • розмарин - 1-2 гілочки;
  • часник - 2-3 зубчики;
  • сіль, перець, інші приправи і спеції - за смаком.

Картоплю вимити в проточній воді, обсушити паперовими рушниками або серветками. Видавити часник в рослинне масло, потім змастити кожну бульбу. Застелити деко фольгою і змастити олією. Викласти картоплю так, щоб бульби не торкалися один одного.

Розігріти духовку до 180-200 °C, запікати картоплю 20 хвилин, потім перевернути її на іншу сторону і запікати ще 20 хвилин. Пам'ятайте про те, що загальний час запікання залежить від сорту і віку коренеплодів.

Корисна порада: за 10 хвилин до кінця готування посипте картоплю морською сіллю, розмарином і спеціями, тоді у вас вийде ароматний і смачний гарнір.

Вас також можуть зацікавити новини: