Картопля в мундирі - один з найпростіших і ситних гарнірів, який можна приготувати до м'яса або риби. Однак, смак картоплі залежить не тільки від сорту, але і від правильного приготування. УНІАН розповість, скільки потрібно запікати картоплю в мундирі і як смачно її зварити.
Раніше ми говорили про те, як зберігати картоплю в погребі або квартирі.
Скільки хвилин після закипання варити картоплю в мундирі - технологія
Вважається, що варіння картоплі в мундирі - найкорисніший спосіб приготування коренеплоду. У шкірці містяться вітаміни A, B1, B3, B6, білки, клітковина, калій, залізо та інші необхідні людині мікроелементи.
Основна проблема, з якою багато хто стикається - картопля проваривается нерівномірно, але це можна виправити, підібравши бульби однакового розміру. Потім їх потрібно ретельно відмити від бруду (краще - щіткою) і проколоти зубочисткою, тоді шкірка при варінні не лопне.
Корисна порада: додайте у воду 1 ч.л оцту і 1 ч. л солі при варінні - це також допоможе уникнути деформації шкірки.
Далі вам потрібно залити водою картоплю так, щоб рідина повністю покривала бульби. Додати сіль - приблизно 0.5 ст.л на 1 л води. Після цього накрити каструлю кришкою і поставити на сильний вогонь.
Відповідаючи на питання про те, скільки варити картоплю в мундирі, говоримо - залежить від віку коренеплоду:
- стара - 30 хвилин;
- молода - 15 хвилин.
В середньому, до повної готовності картопля в мундирі вариться 20-25 хвилин. Щоб перевірити, закінчено чи процес приготування, проткніть картопля виделкою або ножем - м'яка бульба готова до вживання.
Картопля в шкірці в духовці з часником і розмарином - рецепт
- картопля - 600 гр;
- рослинна олія - 30-40 мл (для змащення бульб і дека);
- розмарин - 1-2 гілочки;
- часник - 2-3 зубчики;
- сіль, перець, інші приправи і спеції - за смаком.
Картоплю вимити в проточній воді, обсушити паперовими рушниками або серветками. Видавити часник в рослинне масло, потім змастити кожну бульбу. Застелити деко фольгою і змастити олією. Викласти картоплю так, щоб бульби не торкалися один одного.
Розігріти духовку до 180-200 °C, запікати картоплю 20 хвилин, потім перевернути її на іншу сторону і запікати ще 20 хвилин. Пам'ятайте про те, що загальний час запікання залежить від сорту і віку коренеплодів.
Корисна порада: за 10 хвилин до кінця готування посипте картоплю морською сіллю, розмарином і спеціями, тоді у вас вийде ароматний і смачний гарнір.