Скільки хвилин після закипання варити яйця всмятку або круто / depositphotos.com

Багато людей регулярно вживають в їжу яйця - варять їх круто, смажать яєчню або омлет. Але існує ще кілька способів приготування яєць, які можна освоїти, якщо знати правильну технологію. УНІАН розповість, скільки вариться яйце всмятку і круто, а також як зробити яйце в мішечок.

До речі, яйця потрапили в список того, що можна зберігати в морозильній камері і заготовити про запас.

Як правильно варити яйця, щоб вони не лопалися - лайфхак

Основна проблема, яка виникає у господинь при варінні яєць - це тріщини, що утворюються на шкаралупі. Для того, щоб цього уникнути, важливо використовувати для приготування яйця кімнатної температури і класти їх в таку ж воду. Якщо ви дістанете яйця з холодильника і покладете їх в гарячу рідину, то шкаралупа тут же трісне.

Відео дня

Далі - щоб приготувати яйце саме в такому вигляді, як вам хочеться, дотримуйтесь інструкції, описаної нижче.

Скільки хвилин варити яйця в мішечок

Перший спосіб варіння яєць, про який ми говоримо сьогодні - це яйце в мішечок. Смачне і красиве яйце вийде, якщо ви покладете його в холодну воду, дочекаєтеся закипання, а потім поварите 4 хвилини. 

Є альтернативний варіант - опустити яйця кімнатної температури в киплячу воду, але тоді варити їх потрібно 1 хвилину. Після цього зняти з вогню, накрити кришкою і почекати 5 хвилин.

Як зварити ідеальне яйце всмятку

Вам потрібно взяти яйце, покласти його в холодну воду, дочекатися, поки вона закипить, а потім зменшити вогонь. Варити таким чином яйце 2 хвилини, якщо хочете, щоб і білок, і жовток залишилися рідкими, або 3 хвилини, тоді жовток буде рідким, а білок затвердіє.

Скільки потрібно варити яйця круто

Яйця, зварені круто - це найбільш поширений вид яєць. Їх можна їсти окремо або використовувати для приготування страв. Щоб отримати ідеальне яйце, опустіть його в холодну воду, дочекайтеся, поки вона закипить. Потім засічіть 1 хвилину і зменшіть вогонь - на середній потужності варіть яйце 7-8 хвилин.

ВАЖЛИВО: довше 8-10 хвилин варити яйця не рекомендується, інакше білок на смак виявиться гумовим, а жовток покриється неприємною сірою плівкою.

Корисний лайфхак: для того, щоб яйця після варіння добре чистилися, додайте в каструлю 1 ч.л солі. Крім того, не забувайте відразу ж підносити їх під струмінь холодної води - шкаралупа з охолоджених яєць буде зніматися набагато легше.

Вас також можуть зацікавити новини: