Гречка дуже корисна і підходить навіть тим , хто на дієті \ фото ua.depositphotos.com

Гречка - є досить поширеним блюдом в повсякденному раціоні. Вона корисна і підходить навіть для тих, хто дотримується дієти.

Ми перерахуємо прості правила, які будуть корисні вам при приготуванні гречаної каші.

Раніше УНІАН писав про те, як смачно приготувати гречку.

Відео дня

Як варити гречку в пакеті - найшвидший спосіб приготування

Таке приготування підійде тим, у кого мало часу. Візьміть один пакетик гречки, 1,5 літра води, солі і вершкового масла. Залийте воду в каструлю, коли закипить, підсоліть її і покладіть пакетик з гречкою. Так вона вариться без кришки на повільному вогні хвилин 15. Після цього дістаньте пакетик і почекайте, щоб збігла вода. Надріжте пакетик, викладіть гречку в тарілку і додайте масло.

Як варити гречку на воді - пропорції

Блюдо готують в співвідношенні 1:2, тобто склянка крупи - 2 склянки води. А для більш густої гречаної каші візьміть більше води - до трьох склянок.

Як варити гречку в каструлі, щоб вона не прилипла до дна

У каструлю помістіть гречку і воду. Після закипання вогонь зробіть поменше. Вимкнути вогонь потрібно через 20 хвилин - саме скільки варять гречку.

Можна закинути крупу в окріп і варити до 20 хвилин на повільному вогні і не перемішувати кашу.

Гречка в мультиварці - як варити

Готувати гречку в мультиварці швидко і легко. Покладіть склянку гречки, налийте води і трохи солі в мультиварку. Варити в режимі "крупа" 30 хвилин. Як зазначив шеф-кухар і кулінар Євген Клопотенко, саме в мультиварці гречка вийде розсипчастою.

Також Клопотенко розповів, як готувати замочену гречку. За його словами, це деякий лайфхак. Гречку потрібно засипати в воду на 5-6 годин. Також це можна зробити на ніч. Він зазначив, що води потрібно, як і при варінні - пропорція 1:2. Якщо рідина не вбралася в повному обсязі - зцідіть її.

Вас також можуть зацікавити новини: