УНІАН зібрав прості поради, як правильно і смачно приготувати перлову кашу.
Перлова крупа досить поширена та популярна, вона використовується як в якості основи для гарнірів і каш, так і для приготування супів, а також рагу.
Раніше УНІАН публікував, що приготувати із залишків рисової каші і скільки варити перепелині яйця, а зараз ми розповімо, як варити перловку так, щоб порадувати домочадців.
Для початку крупу необхідно перебрати, видаливши з неї все сміття. Після цього перловку потрібно промивати під проточною водою до тих пір, поки вода з-під крупи не стане прозорою.
Багато замочують перловку перед варінням на кілька годин, але можна обійтися і без цього, просто потрібно більше часу на її приготування.
Важливо розуміти, що перловка при готуванні сильно збільшується, тому крупу необхідно варити у відповідній для цього посуді.
Щоб приготувати перловку в каструлі, потрібно від 40 хвилин до години. Для початку викладіть крупу в каструлю, залийте її холодною водою, поставте на сильний вогонь. Як тільки вода закипить, полум'я необхідно зменшити до помірного і накрити каструлю кришкою.
Солити кашу можна як на початку, так і в середині процесу приготування.
Промиту перлову крупу викладіть в чашу мультиварки і залийте холодною водою. Готувати її потрібно в режимі "каша", "гречка", "рис" близько години, якщо перловка була попередньо замочена. Якщо ж ні - на підготовку потрібно 1,5 години.
На 1 склянку перлової крупи для приготування каші в каструлі або мультиварці знадобиться 3 склянки води, а ось щоб приготувати її в мікрохвильовці, вистачить і 1,5-2 склянки.
У тому випадку, якщо ви попередньо замочували перловку перед варінням, вона буде готова за хвилин 40 або 1 годину. Без замочування крупа звариться за 1-1,5 години.