Що приготувати із залишків рисової каші / фото depositphotos.com

Рисова каша дуже смачна і ароматна в свіжому вигляді, але вже на наступний день злипається в однорідну неапетитну масу. Кулінарні умільці придумали кілька способів "оживити" вчорашній рис. Називаємо три смачних рецепта із залишків рисової каші, щоб не викидати крупу.

Оладки з рисової каші

  • Густа молочна рисова каша - 500 г.
  • Яйце - 1 шт.
  • Борошно - 150 г.
  • Яблуко - 1 маленьке або половинка великого.
  • Ванільний цукор - 10 г.
  • Розпушувач - 1 ч. л.
  • Соняшникова олія - 2 ст. л.
  • Сіль, цукор, спеції за смаком.

У холодну кашу вбити яйце і розмішати. Яблуко очистити від шкірки і насіння, натерти на дрібній тертці і додати в кашу. Всипати в рисову кашу також борошно, ванільний цукор, розпушувач і дрібку солі. Якщо каша несолодка - додати 2 столові ложки цукру.

На сковороді розігріти соняшникову олію. З тіста сформувати оладки руками або викласти на сковороду ложкою. Смажити з одного боку на сильному вогні 3-4 хвилини, потім перевернути оладки і зменшити вогонь. Готувати ще 2 хвилини. Подавати зі сметаною або з варенням.

Відео дня
Запіканка з рисової каші / фото 1000.menu

Запіканка з рисової каші

  • Рисова каша - 200 г.
  • Молоко - 50 г.
  • Яйця - 2 шт.
  • Вершкове масло - 50 г.
  • Цукор - 2 стол.л.
  • Ванільний цукор - 10 г.
  • Сіль - 0.5 чайн.л.
  • Мелена кориця за смаком.
  • Яблука, родзинки, ягоди - за бажанням.

Рисову кашу злегка підігріти і влити в неї молоко. Якщо каша молочна, то молоко додавати не потрібно. Додати цукор, якщо каша несолодка. Вмішати в теплу кашу вершкове масло і два яйця. Додати корицю і ванільний цукор. За бажанням можна вмішати в кашу будь-які ягоди, шматочки яблук або родзинки.

Форму для запікання змастити вершковим маслом. Посипати стінки і дно манкою. Викласти рисову кашу в форму і рівномірно розподілити. Поставте в розігріту духовку до 180º і запікайте 25 хвилин.

Котлети з рисової каші

  • Варений рис - 400 г.
  • Лук - 1 шт.
  • Часник - 1 зубчик.
  • Борошно - 4 ст. л.
  • Яйця - 2 шт.
  • Панірувальні сухарі - 3 ст. л.
  • Соняшникова олія-3 ст. л.
  • Сіль, перець за смаком.

Цибулю нарізати дрібними кубиками і обсмажити на гарячій сковороді з ложкою олії. Вмішати цибулю в холодну рисову кашу. Подрібнити зубчик часнику і додати в рис. Вбити яйця, додати борошно, сіль і спеції. Перемішати масу до однорідності. 

Мокрими руками сформуйте рисові котлети і паніруйте в панірувальних сухарях або в манній крупі. Обсмажте котлети на гарячій сковороді з олією по 3 хвилини з кожного боку.

Вас також можуть зацікавити новини: